Dar 61 žmogus buvo sužeistas, sakė ji žurnalistams ir dėl smurto apkaltino opoziciją, protestuojančią prieš neva suklastotus rinkimų rezultatus.

L.O.Diaz taip pat nurodė, kad Venesuelos pareigūnai areštavo 135 asmenis.

Anksčiau buvo pranešta, kad žuvusiųjų per neramumus, prasidėjusius pirmadienį, buvo Mirandos valstijoje, į kurią patenka dalis Karakaso, taip pat Kolumbijos pasienyje esančioje Tačyroje ir Sulijos valstijoje.

Tūkstančiai opozicijos šalininkų pirmadienį užplūdo Karakaso gatves, žvangindami puodais, degindami šiukšlių krepšius ir skanduodami "Sukčius!", protestuodami, kad velionio šalies lyderio Hugo Chavezo politinis įpėdinis buvo patvirtintas išrinktuoju prezidentu.

Demonstracija prasidėjo, Nacionalinei rinkimų tarybai (CNE) patvirtinus prezidento pareigas ėjusio Nicolaso Maduro pergalę prieš savo oponentą Henrique Caprilesą, kuris atsisakė pripažinti pralaimėjimą ir pareikalavo perskaičiuoti visus balsus.

Anksčiau CNE pateikė N.Maduro patvirtintus rezultatus, sakydama, kad jis įveikė H.Caprilesą 50,75 proc. prieš 48,97 proc. - 265 tūkst. balsų skirtumu.