Rusijos Nepaprastųjų situacijų ministerija patvirtino, kad per avariją žuvo 51 metų vienos Volgogrado mokyklos mokytoja Nadežda Derbenceva, lydėjusi mokinius iš Surovikino miesto.

Nepaprastųjų situacijų ministerijos duomenimis, iš viso nukentėjo 17 keleivių.

Remdamasi policija „Belga“ nurodė, kad Lenkijoje registruotu autobusu važiavo maždaug keturiasdešimt daugiausia 15-17 metų paauglių iš Rusijos.

Avarija Ranste įvyko auštant; iš pirmo žvilgsnio joje nedalyvavo jokios kitos transporto priemonės, sakė meras Lode Hofmansas (Lodė Hofmansas).

"Yra penki žuvusieji", - sakė L.Hofmansas ir pridūrė, kad dar du žmonės yra kritinės būklės, kitų trijų sužeistųjų sužeidimai yra sunkūs, o dar septynių – lengvi.

Pasak L.Hofmanso, lenkų autobusu rusų jaunuoliai iš Volgogrado Rusijoje važiavo Paryžiaus link.

Autobuse buvo 42 žmonės, daugiausia – paaugliai. Tarp keleivių buvo ir keli trečią dešimtį metų pradėję jaunuoliai.

Kol kas neaišku, kodėl įvyko avarija, po kurios autobusas gulėjo ant šono. Tačiau Belgijos žiniasklaidoje pasirodė spėliojimų, kad vairuotojas galėjo užmigti prie vairo.

Avarijos vietoje judriame greitkelyje E34, visai šalia Antverpeno, nesimatė jokių slydimo ar stabdymo ženklų.

Kelyje mėtėsi kelios autobuso nuolaužos; jis maždaug 6 val. 30 min. (7 val. 30 min. Lietuvos laiku) rėžėsi į turėklus ir nuslydo į lauką po tiltu.

Avarijos vietos nuotraukose matyti baltas ant šono gulintis autobusas ir šalia jo pabirę keleivių daiktai. Įvykio vietoje kranas bandė pakelti autobusą.

Sekmadienį, apie 6.30 val. vietos laiku, netoli Belgijos Antverpeno miesto įvyko turistinio autobuso su lenkiškais valstybiniais numeriais avarija. Autobusas nulėkė nuo tilto. Lenkų naujienų portalas TVN24 praneša, kad autobuse buvo paauglių iš Rusijos grupė, trys nepilnamečiai žuvo. Mirė taip pat ir vairuotojas bei vienas suaugęs palydovas.

Lenkijos konsulato atstovas portalui sakė, kad kol kas žuvusiųjų tapatybė nenustatyta.

Iš viso juo keliavo 31 žmogus. Aukų skaičius gali padidėti, nes kai kurie paaugliai yra kritinėje būklėje.