Žengtas pirmasis naujojo popiežiaus žingsnis, siekiant pertvarkyti neskaidrią Katalikų Bažnyčios administraciją.

Trumpame Vatikano pranešime sakoma, kad Pranciškus paskyrė aštuonis kardinolus, atstovaujančius kiekvienam žemynui, kurie sudarys grupę, nagrinėsiančią galimybes atnaujinti konstituciją, kuria vadovaujasi Romos kurija - Bažnyčios administracija, kuriai, kaip teigia analitikai, labai reikalingos reformos.

Naująją darbo grupę sudarys du europiečiai iš Italijos ir Vokietijos, du Lotynų Amerikos atstovai iš Čilės ir Hondūro, taip pat po vieną iš Šiaurės Amerikos (JAV), Azijos (Indijos), Afrikos ir Australijos.

Šis pranešimas buvo paskelbtas praėjus lygiai mėnesiui, kai buvęs Argentinos kardinolas Jorge Bergoglio buvo išrinktas vadovauti 1,2 mlrd. tikinčiųjų turinčiai Katalikų Bažnyčiai, taip pat praėjus savaitei po to, kai jis atliko pirmąjį keitimą skandalų krečiamoje Vatikano biurokratijoje. Tąsyk jis pagrindinio pranciškonų ordino vadovui paskyrė antrąjį aukščiausią postą Romos kurijos institucijoje, prižiūrinčioje visus katalikų religinius ordinus.

Vatikano ekspertai nekantriai laukia paskyrimų į kitus aukštus Romos kurijos postus, kurie gali būti paskelbti ateinančiomis savaitėmis, nes tie sprendimai gali suteikti svarbių įžvalgų, kokie yra naujojo popiežiaus ketinimai dėl Bažnyčios.