Kampanijai baigiantis Moldovos teisėsaugos institucijos sulaikė ir deportavo daugiau nei dvidešimt Rusijos piliečių, kurie kaltinami pažeidę pasų režimą ir "nelegaliai", neregistruoti Centrinėje rinkimų komisijoje, dalyvavę rinkimų procese.

Tuo tarpu Rusijos Valstybės Dūma paragino vyriausybę imtis sankcijų prieš Kišiniovą dėl jo paskelbtos ekonominės blokados Padnestrei. Dūma pasiūlė nustatyti Moldovai pasaulines dujų kainas, įvesti vizų režimą ir uždrausti įvežti iš Rusijos alkoholį ir tabaką.

"Valstybės Dūmos pareiškimą vertiname vienareikšmiškai (kaip kišimąsi). Ir "politinių technologijų specialistų" atvykimą taip pat vertiname kaip kišimąsi į rinkimus Moldovoje", - sakė V.Voroninas spaudos konferencijoje trečiadienį.

Prezidento duomenimis, Rusijos piliečiai "turėjo užduotį pasamdyti 6000 reklamos agentų".

Dvi Rusijos pilietės, iš kurių kratos metu buvo paimta apie pusė milijono dolerių grynųjų pinigų, iki šiol tebėra suimtos Kišiniove.

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas anksčiau šią savaitę yra sakęs, kad Moldova taip ir nepaaiškino, už ką buvo sulaikyti Rusijos piliečiai.

Moldovos ministras pirmininkas Vasilė Tarlevas trečiadienį vyriausybės posėdyje sakė, kad Padnestrės valdžia skyrė 40 mln. dolerių (104 mln. litų) "padėčiai Moldovoje destabilizuoti rinkimų išvakarėse".

Pirmasis Moldovos vidaus reikalų ministro pavaduotojas Vladimiras Botnaris trečiadienį spaudos konferencijoje informavo, kad policija Kišiniove išaiškino keletą butų, kuriuose buvo gaminamas "Molotovo kokteilis".

"Butuose rasta tuščių šampano butelių, benzino, armatūros. Spėjama, kad ten buvo rengiamasi teroro aktams", - pranešė pareigūnas.