Šiaurės Korėjos puslapiuose svetainėse „Twitter“ ir „Flickr“, kurie paprastai naudojami įrašams, liaupsinantiems šalies sistemą ir jos lyderius bei pakartojantys oficialios Korėjos centrinės naujienų agentūros pranešimus, anksčiau penktadienį pasirodė netipiškas turinys, rašo independent.co.uk.

„Flickr“ tinklalapyje pasirodė piešinys, vaizduojantis plakatą su ieškomu asmeniu. Jame „ieškoma“ Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno (Kim Čen Uno), pavaizduoto su kiaulės nosimi ir ausimis. Ant jo krūtinės taip pat nupieštas peliukas Mikis.

Plakato apačioje rašoma: „Kim Jongunas, dar vadinamas Atominiu atominiu Mikio mylėtoju. Kelia grėsmę pasaulio taikai tarpžemyninėmis balistinėmis raketomis ir branduoliniais ginklais… Švaisto pinigus, kol jo žmonės miršta iš bado“.

Kitame piešinyje tiesiog užrašytas tekstas „Mes esam Anonymous“ – tai nuoroda į programišių grupę. Šios grupės skiriamasis ženklas – Guy Fawkeso kaukė – figūravo ir dar dviejuose srauto įrašuose.

Žinutėje, kurią, kaip manoma, paskelbė įsilaužėliai ir kuri išplito internete, rašoma, jog jie pakenkė 15 tūkst. vartotojų duomenims, saugomiems oficialiame propagandiniame tinklalapyje uriminzokkiri.com ir kitose svetainėse. Patvirtinti šio pareiškimo autentiškumo neįmanoma, bet minėtas tinklalapis penktadienį neveikė.