42 metų Baby ir 43 metų Nepal nuo praėjusių metų grėsė mirties nuosprendis, nes joms buvo įtarta tuberkuliozė, kuri laikoma pavojumi kitų gyvūnų ir Lione esančio zoologijos sodo "Tete d'Or" lankytojų sveikatai.

Tačiau visoje šalyje kilus pasipiktinimo bangai, kurios priešakyje buvo gyvūnų teisių gynėja ir buvusi kino deivė Brigitte Bardot, dramblių užmigdymas buvo kelis kartus atidėtas, o vasario mėnesį ir išvis atšauktas.

Ronos regiono, kuriame yra Lionas, prefektas Jeanas-Francois Carenco reporteriams sakė, kad praėjusį mėnesį susitiko su Monako princese Stephanie, kuri jam pažadėjusi pasirūpinti tais dviem drambliais.

Gyvūnai bus pervežti per artimiausius du ar tris mėnesius, nurodė prefektas.

"Jei jie paliktų mane su tais drambliais, aš turėčiau juos nugalabyti - ne dėl malonumo, o dėl to, kad tai yra mano atsakomybė", - pridūrė J.-F.Carenco, kuris yra įsitikinęs, kad drambliai serga.

Baby ir Nepal bus pervežtos į Grimaldi šeimos valdas Rok Aželyje Prancūzijos Pajūrio Alpių departamente prie Italijos sienos.

Gyvūnų teisių aktyvistai tvirtino, jog nėra visiškai aišku, kad tie drambliai tikrai serga tuberkulioze, todėl buvo paskirti nauji tyrimai.