Mažiausiai 46 žmonės žuvo, kai potvynio vandenys užliejo La Platą, esančią už maždaug 60 kilometrų į pietus nuo sostinės, užėjus reto smarkumo liūtims. Potvynis apsėmė automobilius ir privertė žmones gelbėtis ant namų stogų. Dauguma aukų buvo rastos po antrosios rekordinių liūčių dienos šiame regione.

"Lavonų pradėjo rastis, nuslūgus vandeniui", - sakė Buenos Airių provincijos gubernatorius Danielis Scioli, pareigūnams patvirtinus aukų skaičių, o vietos gyventojams kraunant į krūvas permirkusius lovų čiužinius ir sugadintus šaldytuvus.

Aukšto rango miesto pareigūnas Santiago Martorelli sakė vietos televizijai, kad šie potvyniai buvo "katastrofa", pridūręs, kad La Platos mokyklos ir valstybinės įstaigos buvo uždarytos.

"Esama žmonių, kurie laukia, kol bus išgelbėti, užsilipę ant stogų ir medžių", - nurodė S.Martorelli. Pasak jo, į šį regioną buvo pasiųstos papildomos ugniagesių, civilinės saugos darbuotojų, policijos ir kariuomenės pajėgos.

Be aukų beveik milijoną gyventojų turinčioje La Platoje, dar bent aštuoni žmonės antradienį žuvo Buenos Airėse, kur audra gadino elektros linijas ir vartė medžius.

Argentinos prezidentė Cristina Kirchner netikėtai apsilankė La Platoje ir apžiūrėjo padarytą žalą, skrisdama sraigtasparniu.

C.Kirchner praleido La Platoje didelę dalį vaikystės, o jos motina Ofelia Wilhelm tebegyvena tame pačiame dviejų aukštų name, kuriame užaugo būsimoji prezidentė.

"Mama liko be elektros ir dujų, tačiau ji nenori palikti savo namų, nes vanduo priartėjo prie durų, o ji bijo, kad vėl gali pradėti lyti", - C.Kirchner sakė žurnalistams.

La Platoje naktį iš antradienio į trečiadienį per dvi valandas prilijo rekordinį kiekį - 40 centimetrų, nurodė pareigūnai. Kilus potvyniui, sugedo telefono linijos, o apie pusė miesto liko be šviesos.

Buenos Airėse nuo pirmadienio vakaro iki antradienio paryčių prilijo daugiau nei 15 centimetrų ir buvo užfiksuotas balandžio kritulių rekordas, pranešė orų tarnyba.