"Duomenų apie nukentėjusius nėra. Pastatas šiu metu dar neeksploatuojamas. Ugnis šiuo metu tebeplinta pastato išorėje plastmasiniais apdailos elementais" nuo antrojo iki 40-ojo aukšto, - sakė MSN Šiaurės Kaukazo regioninio centro atstovas Kantemiras Davydovas.

Pasak jo, gaisras kilo "Grozny City" pastatų komplekso "Olimpo bokšte". Vietoje dirba daugiau kaip 270 ugniagesių, 70 technikos vienetų.

Jei prireiktų, būtų panaudota speciali aviacija; iš Mineralinių vandenų pasirengęs skristi sraigtasparnis Mi-8, sakė K.Davydovas.

Tiksli gaisro priežastis kol kas nenustatyta, tačiau manoma, kad ugnis įsiplieskė dėl trumpo elektros jungimosi. Lenta.ru pranešė, kad iš pastato evakuota apie 30 žmonių. Prnešama, kad išdegė apie 9 tūkst. kvadratinių metrų išorinės pastato apdailos.

Kaip informuoja newsru.com, šis pastatas yra aukščiausias visoje Rusijoje (išskyrus Maskvą). Anksčiau buvo skelbta, kad Čečėnijos vadovas Ramzanas Kadyrovas Rusijos pilietybę gavusiam aktoriui Gerardui Depardieu padovanojo penkių kambarių butą būtent šiame pastate, tačiau vėliau paaiškėjo, kad aktoriui priklausantis butas yra kaimyniniame pastate.