Kaip informuoja lenta.ru, šaltinis – agentūros „Atoll“ vadovas Sergejus Sokolovas, kuris, RBK duomenimis, buvo pažįstamas su Borisu Berezovskiu ir R. Abramovičiumi daugiau nei 20 metų. Antradienį RBK transliavo interviu su juo.

S. Sokolovo teigimu, oligarchą „sulaikė“ JAV pokalbiui apie B. Berezovskio mirtį. Apklausa truko dvi su puse valandos, joje dalyvavo R. Abramovičiaus advokatai.

Romanas Abramovičius
S. Sokolovas pareiškė, jog iš anksto sužinojo apie planuojamą operaciją iš draugų Londone, turinčių labai artimų ryšių su britų žvalgyba MI-6. Jis taip pat pranešė, jog nežino, kur šiuo metu yra R. Abramovičius.

Apie tai, kad MI-6 pavedimu FTB agentai sulaikė JAV teritorijoje R. Abramovičių dėl B. Berezovskio mirties, RBK pranešė anksčiau, tik neįvardino šaltinio. Televizijos kanalas toliau laikosi šios versijos, nors R. Abramovičiaus atstovai spaudai ją neigia. Kaip praneša „Reuters“, FTB irgi pranešė, kad sulaikymo nebuvo.

Na o verslininko atstovas spaudai Johnas Mannas patvirtino, jog R. Abramovičius yra JAV.

B. Berezovskis mirė kovo 23 d. savo namuose Berkšyre. Apsaugininkas rado jo kūną vonioje. Britanijos policija teigia, jog oligarcho mirties priežastis bus nustatyta po skrodimo.

Likus kelioms valandoms iki mirties žurnalui „Forbes“ duotame interviu oligarchas pasakojo, kad jam buvo didelis sukrėtimas pralaimėti R. Abramovičiui Londono teisme, kurs vyko 2012 m. dėl „Subneft“ ir „Rusal“ turto padalijimo.