Apie sulaikymą praneša rbc.ru, remdamasi televizijos RBK šaltiniais. Daugiau detalių nežinoma.

Neigia informaciją

R. Abramovičiaus atstovas spaudai paneigė sulaikymo faktą, bet patvirtino, kad milijardierius šiuo metu yra JAV.

Romano Abramovičiaus atstovas spaudai Johnas Mannas tiesioginiame televizijos „Doždž“ eteryje paneigė informaciją, jog Rusijos verslininkas buvo sulaikytas JAV teritorijoje. Tačiau atstovas spaudai patvirtino, jog R. Abramovičius yra Jungtinėje Valstijose.

FTB būstinė informacijos apie verslininko iš Rusijos sulaikymą nei paneigė, nei patvirtino.

Šiuo metu neaišku, ar galimas sulaikymas susijęs su R. Abramovičiaus verslu, ar su Boriso Berezovskio mirties aplinkybių tyrimu.

RBK šaltinis neturi oficialaus patvirtinimo apie R. Abramovičiaus sulaikymą JAV.

Naujienų portalas newsru.com primena, kad R. Abramovičiaus pavardė pastaruoju metu šmėžuoja prie antros įtartinos įžymių veikėjų mirties. Praėjusią savaitę buvo patvirtinta savižudybės versija tiriant garsaus prancūzų advokato Olivier Metznerio mirtį. Vyro kūnas rastas kovo 17 d. plūduriuojantis Morbihano įlankos vandenyse netoli jam priklausiusios salos Bretanėje.

63 metų O. Metzneris atstovavo ne vienam gerai žinomam žmogui didelio atgarsio sulaukusiose bylose. Pavyzdžiui, Prancūzijoje jis gynė Rusijos milijardieriaus Romano Abramovičiaus interesus.

B.Berezovskis teisme pralaimėjo R.Abramovičiui

DELFI primena, kad 2012 m. rugpjūtį Borisas Berezovskis pralaimėjo ilgai nagrinėtą bylą, kuri Londono aukštajame teisme pagal jo ieškinį buvo iškelta kitam verslininkui iš Rusijos Romanui Abramovičiui.

66 metų B.Berezovskis siekė daugiau kaip 3 mlrd. svarų (3,8 mlrd. eurų) kompensacijos už tai, ką vadina futbolo klubo "Chelsea" 45 metų savininko šantažu, pasitikėjimo ir sutarčių pažeidimu.

Ilgoje analizėje eisėja baronienė Elizabeth Gloster nurodo: "Analizuodama įrodymų visumą nustačiau, kad ponas Berezovskis (yra) natūraliai nepatikimas liudininkas, kuris tiesą laikė laikina, lanksčia koncepcija, kurią galima formuoti pagal jo esamus tikslus".

Pasak jos, "kartais jis bandydavo vengti atsakyti į klausimus sakydamas ilgas ir nesvarbias kalbas arba pareikšdamas, kad pamiršo faktus, kuriuos mielai įrašydavo į savo prašymus ar liudininko pareiškimus".

B.Berezovskis, gavęs 2003 metais Britanijoje pabėgėlio statusą, kaltina "Chelsea" savininką pasitikėjimo ir sutarčių pažeidimu, konkrečiai tuo, kad 2000 metais R.Abramovičius privertė jį "grasinimais ir apgaule" parduoti 50 proc. akcijų naftos bendrovėje "Sibneft" už "mažą jos tikrosios kainos dalį". Taip pat ieškinyje minima bendrovė "Rusal".

Už savo paketą B.Berezovskis gavo 1,3 mlrd. dolerių. Po kelerių metų, 2005-aisiais, "Sibneft" nusipirko bendrovė "Gazprom" - už 13,1 mlrd. dolerių. Savo nuostolius dėl nenaudingų sandorių B.Berezovskis įvertino 3,2 mlrd. svarų.

R.Abramovičius teigė, kad B.Berezovskis niekada nevaldė dalių tose bendrovėse.

Verslininkas sako, kad jo išmokos B.Berezovskiui buvo mokestis už "politinį stogą". Paskutinį didelį 1,3 mlrd. dolerių pervedimą (pagal B.Berezovskio versiją - mokestį už jo 25 proc. dalį) R.Abramovičius paaiškino noru "nusipirkti sau laisvę".

R.Abramovičius ir B.Berezovskis šiai teisinei kovai ir advokatų armijai, kaip pranešama, išleido 100 mln. svarų.

Byla atkreipė dėmesį į prašmatnų šių oligarchų gyvenimo būdą ir politinę įtaką, kurią B.Berezovskis darė, kai Rusijos prezidentas buvo Borisas Jelcinas.

Iš Rusijos B.Berezovskis pabėgo 2000 metais, susipykęs su tuomet pirmą kadenciją prezidento poste dirbusiu Vladimiru Putinu.

Vadinamajai Kremliaus "šeimai", kuri supo B.Jelciną, priklausė B.Berezovskis, prezidento dukra ir dar keli magnatai, kurie smarkiai nukentėjo į valdžią iškilus V.Putinui.