Sukilėlių koalicijos „Seleka“ kovotojai surengė greitą Bangio puolimą, kai žlugo prieš du mėnesius sudarytas taikos susitarimas šioje nestabilumu garsėjančioje buvusioje prancūzų kolonijoje, nors buvo raginama surengti derybas ir išvengti „skerdynių“.

Liudininkai pranešė apie ginkluotų vyrų plėšikavimą, sostinėje po jos užėmimo įsivyravusią anarchiją, parduotuvių, namų ir automobilių užpuolimus.

„Sukilėliai kontroliuoja miestą, nors vietomis kyla sporadiška susišaudymo ugnis“, - sakė šaltinis Daugiašalėse Centrinės Afrikos pajėgose (FOMAC).

Sukilėliams šeštadienį įžengus į sostinę, anksti sekmadienį susišaudymai kilo aplink prezidentūros rūmus. Prastai aprūpinta ir parengta armija nelabai galėjo pasipriešinti.

F.Bozize, kuris pats į vadžią atėjo per 2003 metų perversmą, buvimo vieta tebėra paslaptis.

Jo niekas nematė nuo penktadienio, kai jis grįžo po trumpo vizito Pietų Afrikos Respublikoje (PAR). Kaimyninių Kongo Demokratinės Respublikos ir Kongo Respublikos pareigūnai sakė, kad jų šalyse jo nėra.

„Mes užėmėme prezidento rūmus. Bozize čia nėra“, - naujienų agentūrai AFP sakė vienas sukilėlių vadų pulkininkas Djouma Narkoyo (Džuma Norkojas).

Jis pridūrė, kad sukilėliai, kurie prisiekė nuversti F.Bozize, ketina žygiuoti į nacionalinio radijo stotį ir kad iš jos planuoja kreiptis sukilėlių lyderis Michelis Djotodia (Mišelis Džotodija).

„Šiandiena bus lemiama, - anksčiau sakė D.Narkoyo. - Raginame savo brolius Centrinės Afrikos Respublikos armijoje sudėti ginklus“.

Sekmadienį nebuvo jokių oficialių vyriausybės pareiškimų apie naujausius įvykius, tačiau vienas aukšto rango kariškis patvirtino: "Tikra tai, kad jie (sukilėliai) užėmė miestą".

Intensyvūs susišaudymai Bangyje kilo maždaug 7 val. Grinvičo (9 val. Lietuvos) laiku, bet vėliau šaudymas tapo labiau sporadiškas, pranešė AFP korespondentas.

Šūviai sukėlė gyventojų paniką.

„Girdėjome šaudant visame miesto centre. Buvo chaosas, - sakė vienas liudininkas.- Visi pradėjo bėgti į visas puses“.

D.Narkoyo šeštadienį AFP sakė, kad sukilėliai yra pasirengę susitikti su regiono lyderiais ir aptarti šią krizę daug gamtinių išteklių turinčioje, bet labai skurdžioje šalyje, tačiau atsisakė derėtis su F.Bozize.

Jis perspėjo, kad jeigu "Seleka" - nelabai glaudus trijų sukilėlių judėjimų aljansas - užims Bangį, įsteigs naują vyriausybę.
Šeštadienį miestas skendėjo tamsoje, nes sukilėliai įvykdė diversiją hidroelektrinėje Boalyje į šiaurę nuo sostinės, sakė gyventojai ir vienas elektros kompanijos „Enerca“ pareigūnas.