J.Stavridis sakė JAV Senato ginkluotųjų tarnybų komitetui, kad kai kurios NATO narės svarsto galimybę smogti Sirijos priešlėktuvinės gynybos tinklui. Panaši strategija buvo sėkmingai panaudota Libijoje 2011 metais.

Tačiau bet kokia NATO intervencija galėtų būti surengta tik po tokios pačios procedūros, kuri vyko prieš pradedant karo veiksmus Libijoje - reikėtų sulaukti JT Saugumo Tarybos rezoliucijos ir Aljanso narių pritarimo, pažymėjo J.Stavridis.

"Žvelgiame į įvairias operacijas ir esame pasiruošę, jeigu būsime pakviesti, įsitraukti, kaip padarėme Libijoje", - aiškino jis.

Vienintelis NATO įsitraukimas į Sirijoje vykstantį žiaurų pilietinį karą buvo raketų "Patriot" baterijų dislokavimas Turkijoje prie abiejų šalių sienos, siekiant užkirsti kelią bet kokioms aviacijos ir raketų atakoms iš Sirijos teritorijos.

J.Stavridis pažymėjo, kad padėtis Sirijos konflikte blogėja.

"Sirijos padėtis nuolat blogėja: 70 tūkst. žuvusiųjų, milijonas pabėgėlių, išstumtų iš šalies, ko gera, 2,5 (mln.) pabėgėlių šalies viduje; nuožmiame pilietiniame kare nesimato jokio pabaigos ženklo", - sakė jis.