71 metų sesuo Martha Rabino, vadovaujanti Gailestingumo kolegijai – katalikiškai mokyklai Buenos Airių Flores rajone – kur popiežius Pranciškus buvo lavinamas iki mokyklos, pasakoja daug girdėjusi apie jo reputaciją vaikystėje, o vėliau susipažino su juo jau suaugusiu.

„Visą savo gyvenimą jis palaikė ryšį su mumis, - pasakojo M. Rabino žurnalui „People“. - Jis du kartus per metus atvyksta praleisti su mumis popietės, tada susikviečia visas vienuoles ir mes geriame arbatą, vėliau dalyvaujame mišiose“.

„Būdamas vaikas jis buvo šiek tiek padykęs, - toliau pasakoja sesuo M. Rabino. - Jį mokė sesuo Rose, ji mirė sulaukusi 101 metų. Jis ją labai mylėjo. Visada ją aplankydavo... Mėgdavo jos klausinėti „Koks aš buvau vaikystėje?“, o ji visada atsakydavo: „Tu buvai šėtonas!“ ir tai sukeldavo jam juoką“.

Be to, dabar 76 metų sulaukęs popiežius Pranciškus buvo geras mokinys, išsiskyręs gabumais matematikai.

„Jis striksėdavo laiptais aukštyn ir žemyn, mokydamasis savo daugybos iš dviejų lentelę, - prisimena M. Rabino, - ir vis kartodavo ir kartodavo „du, keturi, šeši, aštuoni!“.

Kalbant apie dabartinį popiežiaus gyvenimą, jo 37 metų sūnėnas Jorge Vallejosas žurnalui „People“ papasakojo, kad naujajam Katalikų Bažnyčios lyderiui svarbios šeimos tradicijos. Ir maistas.

„Kai susirenka visa mūsų šeima, mes daug valgome. Mes esame italų šeima iš Italijos šiaurės, tad mūsų tradicijos stiprios. Valgome daug makaronų patiekalų, „cappelletti“ (itališki koldūnai – red.), įdarytų kalmarų“.

Popiežiaus Pranciškaus sesuo, 65 metų Maria Elena Bergoglio taip pat šį tą atskleidė: „Galiu jums pasakyti, kad jis dirbdamas savo biure klausosi tango. Gyvena labai asketiškai. Jis neturi automobilio, važinėja autobusu ar metro, arba eina pėsčiomis“.