"Man ji labai patinka. Tai plaukia iš mano vidaus", - sakė Jorge Mario Bergoglio interviu 2010 metais, kuris buvo išspausdintas Sergio Rubino (Serchijaus Rubino) ir Francescos Ambrogetti knygoje "Jėzuitas" (El Jesuita).

Tame interviu tuometinis kardinolas J.M.Bergoglio atsiskleidė truputį kaip tango - muzikos, kuri atsirado skurdžiuose Buenos Airių ir Montevidėjo rajonuose, - istorijos žinovas.

Jis sakė, kad buvo didžių tango dainininkų Carloso Gardelio, Julio Sosos ir 20-ojo amžiaus pradžios Juano D'Arienzo orkestro gerbėjas.

Kaip geras ganytojas, jis tame interviu tango pasaulį susiejo su religija ir išreiškė susižavėjimą garsia tango šokėja Ada Falcon, kuri tapo vienuole.

Jis taip pat sakė, kad turi brangių atsiminimų apie dainininkę ir kompozitorę Azuceną Maizani.

"(1970-aisiais) suteikiau Azucenai Ligonių patepimą. Pažinojau ją, nes mes buvome kaimynai", - sakė jis.

Kalbėdamas apie šiuolaikiškesnę tango sceną J.M.Bergoglio sakė, kad žavisi argentiniečių kompozitoriumi ir bandonijos virtuozu Astoru Piazzolla, kuris laikomas vienu didžiųjų 20-ojo amžiaus tango kūrėjų ir atlikėjų.

"Ar žinote, kaip šokti tango?" - buvo paklausta J.N.Bergoglio.

"Taip, šokdavau jį būdamas jaunas, nors ir teikdavau pirmenybę milongai", - atsakė jis, paminėdamas greitesnio tempo muziką, kuri yra tarp ankstyvųjų tango ištakų.

Būsimasis popiežius sakė, kad anuomet turėjo merginą ir kad jiedu su draugais eidavo šokti, tačiau tas romanas baigėsi, kai jį "atrado religinis pašaukimas".