Daugiau nei 30 valstybių vadovų atidavė pagarbą H.Chavezui, kurio palaikai buvo pašarvoti vėliava uždengtame karste Karakaso karo akademijoje, nutrūkus 14 metų trukusiam jo vadovavimui, supriešinusiam naftos turtingą šalį.

"Esi čia - nenugalėtas, tyras, skaidrus, unikalus, teisingas, amžinai gyvas", - N.Maduro sakė atsisveikinimo kalboje, per kurią jo balsas kilo ir gergždė, girdamas savo mentorių ir smerkdamas jo oponentus.

"Užduotis įvykdyta, vade! Kova tęsiasi!" - sušuko jis, o svečiai, tarp kurių buvo Kubos lyderis Raulis Castro ir Holivudo žvaigždė Seanas Pennas, garsiai plojo per triukšmingą ceremoniją, per kurią skambėjo muzika, sveikinimo šūksniai ir skanduojami šūkiai už H.Chavezą.

N.Maduro vėliau Nacionalinėje Asamblėjoje buvo prisaikdintas eiti prezidento pareigas; jis paskyrė viceprezidentu H.Chavezo žentą Jorge Arreazą, po to paragino rinkimų pareigūnus "nedelsiant" skelbti naujus rinkimus.

Per petį perrišta prezidento juosta N.Maduro trūkinėjančiu balsu pareiškė: "Atleiskit už šias ašaras, tačiau šis prezidentavimas priklauso mūsų vadui."

Asamblėjos delegatai pradėjo skanduoti: "Chavezai, prisiekiu - mano balsas bus atiduotas už Maduro!"

Pagrindinė opozicijos koalicija boikotavo inauguracijos ceremoniją, sakydama, jog ji prieštarauja konstitucijai.

Ši ceremonija atveria įtemptą rinkimų kampaniją, kuri turi būti paskelbta per trisdešimt dienų, praėjus vos penkiems mėnesiams, kai H.Chavezas įveikė stipresnį varžovą nei buvo pratęs - Henrique Caprilesą, kuris dabar veikiausiai veikiausiai susigrums su buvusiu viceprezidentu.

"Nicolasai, tavęs niekas nerinko prezidentu. Žmonės nebalsavo už tave, vaike", - pareiškė H.Caprilesas.

Opozicija teigė, kad konstitucijoje numatoma, jog laikinuoju šalies vadovu turi tapti Nacionalinės Asamblėjos pirmininkas.