Gatvės performansų kolektyvas "Voina" (Karas) savo tinklaraštyje nurodė, kad apie dešimt žmonių buvo išvesti riaušių policininkų per nedidelę demonstraciją, kurios dalyviai reiškė palaikymą kalinamoms "Pussy Riot" narėms - 24 metų Marijai Aliochinai ir 23 metų Nadeždai Tolokonikovai.

Maskvos policija sakė naujienų agentūrai "Reuters", kad buvo sulaikyti keli žmonės, tačiau atsisakė nurodyti tikslų skaičių. Vienas "Reuters" televizijos operatorius matė keturis žmones, kurie buvo nuvesti į policijos automobilius.

Šis protestas turėjo būti vieno žmogaus piketas, kuriam surengti nereikia leidimų. Aktyvistai paeiliui budėjo prie Federalinės pataisos tarnybos pastato, laikydami plakatus, kurių užrašai reikalavo paleisti M.Aliochiną ir N.Tolokonikovą.

Visos "Pussy Riot" narės, tarp jų anksčiau paleista 30 metų Jekaterina Samucevič, priklausė "Voina".

Rusijos žiniasklaida pranešė, kad policija pradėjo areštus, kai prie protesto prisidėjo daugiau žmonių, laikančių plakatus.

"Voina" nurodė, kad sulaikiusi kelis žmones, policija leido tęsti vieno žmogaus piketą.

M.Aliochina ir N.Tolokonikova atlieka dvejų metų laisvės atėmimo bausmę, kurią teismas joms skyrė pernai rugpjūtį už "religine neapykanta motyvuotą chuliganizmą", kai "Pussy Riot" narės anksčiau tais metais surengė protesto "maldą" prieš Kremlių Maskvos pagrindinėje katedroje.

J.Samucevič buvo paleista spalį, atsižvelgus į advokatų argumentus, kad ji nedalyvavo protesto akcijoje, nes buvo išvesdinta katedros apsaugininkų, nespėjusi pradėti groti savo gitara.