„Jis nepajėgė kalbėti, tik be garso sušnibždėjo: „Nenoriu mirti. Prašau, neleiskite man mirti“. Jis mylėjo savo šalį, pasiaukojo dėl savo šalies“, – pasakojo generolas Jose Ornella.

Generolas pastaruosius dvejus metus buvo H. Chavezo apsaugininkas, jis buvo šalia ir paskutinėmis gyvenimo akimirkomis, kai Venesuelos prezidentas kovojo su vėžiu dubens srityje, rašo guardian.co.uk.

J. Ornella davė interviu AP prie karo akademijos, kur pašarvotas Venesuelos vadovas. Jis papasakojo, kad vėžys buvo stipriai išsikerojęs. Į klausimą, ar vėžys pasiekė plaučius, generolas neatsakė.

H. Chaveso gyvenimui artėjant prie pabaigos, šalies vyriausybė pranešė, kad jam – stipri kvėpavimo takų infekcija – jau antra nuo tada, kai šių metų gruodžio 11 d. Kuboje jam atliko ketvirtą operaciją nuo vėžio.

Venesuelos valdžia nepraneša, kokia vėžios rūšis pakirto H. Chavezą ir ar jam išoperavo auglių.

Gruodžio pabaigoje per pirmą plaučių infekciją gydytojai įvedė į trachėją vamzdelį, kad būtų lengviau kvėpuoti, tačiau ši priemonė nebuvo itin veiksminga.

J. Ornellos teigimu, H. Chavezą gydė geriausi pasaulio medikai, kurie jam girdint niekada nekalbėjo apie jo sveikatos būklę.

Generolas nežinojo, kokia vėžio rūšimi sirgo Venesuelos prezidentas, tik pridūrė, kad jis stipriai kentėjo.