JAV veikiančios dvasininkų seksualinio išnaudojimo aukų organizacijos SNAP direktorius Davidas
Clohessy paraginti katalikų prelatus liautis apsimetinėjus, kad dvasininkų seksualinis išnaudojimas ir tiesios slėpimas – praeitis, rašo telegraph.co.uk.

„Tragiškiausia, jog blogiausia – tikrai priešaky“, – sakė jis ir pridūrė, jog daugelyje tautų tik dabar išaiškės tiesa apie įsišaknijusį seksualinį išnaudojimą ir tiesos slėpimą. Organizacijos atstovas paminėjo daugelį kardinolų iš JAV, Meksikos, Hondūro, Italijos, Australijos, Čekijos, Kanados, Argentinos ir Ganos, kaltinamus tuo, jog gynė vaikus tvirkinančius kunigus ir sakė įžeidžiamas kalbas.

Jie visi pretenduoja pakeisti popiežių Benediktą XVI, kurį kritikavo už vangumą reaguojant į seksualinio išnaudojimo skandalus, sukrėtusius katalikų bažnyčią JAV ir Europoje.

SNAP nepasitiki nė vienu kandidatu iš Romos kurijos (Šventojo sosto administracinė atšaka).

„Nemanome, kad bent vienas iš priklausančiųjų Vatikanui turi noro išvalyti Vatikaną ir kitas vietas, – rašoma D. Clohessy pranešime spaudai. – Išrinkus Kurijos narį, aukos, liudininkai, demaskuotojai <...> netektų motyvacijos pranešti apie nusikaltimus.“

Žiniasklaida dažnai peikiama už tai, kad puola Bažnyčią ir išpučia kunigų seksualinio išnaudojimo skandalus, tačiau dvasininkijos atstovai yra padarę pribloškiančių viešų pareiškimų.
Kardinolas iš Ganos Peteris Turksonas visus šokiravo pareiškimu, jog Afrikoje mažai vaikus tvirkinančių kunigų, nes ten netoleruojami homoseksualai.

Čekų tautybės kardinolas Dominikas Duka yra pareiškęs, kad įrodyta tik 10 proc. kaltinimų kunigams.

Meksikietis kardinolas Rivera Carrera liūdnai pagarsėjo pareiškimu, jog Meksikoje nėra dokumentais patvirtintų nepilnamečių tvirkinimo atvejų ir daugelio vaikų seksualinio išnaudojimo atvejų slėpimu.

Italas kardinolas Tarcisio Bertone sulaukė kritikos, nes pareiškė: „Jei kunigas negali pasitikėti savo vyskupu ir baiminasi būti demaskuotas, tai reiškia, jog nebėra sąžinės laisvės.“ Jo nuomone, vaikų seksualinio išnaudojimo epidemija kilo dėl homoseksualų infiltravimo į dvasininkiją.

Kardinolas iš Hondūro Oscaras Rodriguezas pateko į juodąjį sąrašą už tai, kad nenorėjo pranešti apie dvasininko seksualinį nusikaltimą ir už pareiškimą, jog Amerikos žiniasklaida persekioja Bažnyčią.

JAV kardinolai – Timothy Dolanas, Donaldas Wuerlis ir Seanas O‘Malley atsidūrė juodajame sąraše, nes neapsaugojo parapijiečių nuo žinomų seksualinių išnaudotojų ir stabdė reformas.

Argentinietis kardinolas Leonardo Sandri buvo nušalintas nuo pareigų, nes viešai rėmė liūdnai pagarsėjusį meksikietį seksualinio išnaudojimo kaltininką kunigą Marcialį Macielį.

Italų kardinolas Angelo Scola pateko į juodąjį sąrašą, kadangi nuvertino dvasininkų nusikaltimus. Anot jo, tai, kaip žiniasklaida nušvietė Benedikto XVI vaidmenį per krizę, yra siaubingas pažeminimas.

Galiausiai australas kardinolas George‘as Pellis pareiškė, jog Bažnyčia – šmeižto auka, jog nėra tiesios slėpimo atvejų.

Na o kanadietis kardinolas Marcas Oullet nesutiko susitikti su seksualinio išnaudojimo aukomis ir netgi leido nusikaltusiesiems patiems pasirinkti bausmę.