Gedulo procesija nuo sostinės karinės ligoninės pajudėjo trečiadienį, kovo 6 dieną, 10 val. 42 min. ir akademiją pasiekė 17 val. 52 min. vietos laiku.

Atsisveikinimo su H. Chavezu ceremonija užtruks tris dienas. Gatvėse, kuriomis judėjo gedulinga procesija, susirinko dešimtys tūkstančių venesueliečių.

Paskui karstą ėjo šalies vadovai, tarp jų ir viceprezidentas Nikolasas Maduro. Šalia karsto buvo pastebėti keli ministrai, H. Chavezo motina ir broliai, pažymi „Interfax“. Kartu su jais karstą lydėjo abi velionio prezidento dukros – Maria Gabriela ir Rosa Virginia.

Prie išėjimo iš Karakaso karinės ligoninės H. Chavezui buvo atiduota paskutinė pagarba, atliktas nacionalinis himnas ir atlaikytos trumpos katalikiškos pamaldos.

Juodas katafalkas, ant kurio stogo buvo pritvirtintas karstas, buvo apsuptas kariškių, kuriems sunkiai sekėsi sulaikyti prie karinės ligoninės pastato susirinkusius venesueliečius. Minia skandavo „Chavezas! Chavezas! Chavezas!“. Ir vyrai, ir moterys neslėpė ašarų.

Dauguma antradienį, kovo 5 dieną, einant 59 metus mirusio prezidento šalininkų aprangoje turėjo raudonų detalių – tai Bolivaro revoliucijos spalva.

Katafalkas su karstu sunkiai stūmėsi po susirinkusiųjų minią. Priešais katafalką ėjęs karininkas, vilkintis Venesuelos išlaisvinimo nuo Ispanijos kolonijinės valdžios laikų uniformą, nešė Simono Bolivaro kardą.

Trečiadienio vakarą karstas su prezidento H. Chavezo kūnu buvo pastatytas Venesuelos karo akademijos Šlovės salėje. Būtent šią akademiją baigė Bolovaro revoliucijos lyderis. Į pastatą karstą ant savo pečių įnešė Venesuelos vyriausybės lyderiai.

Čia karstas bus iki penktadienio, kovo 8 dienos, kada vyks H. Chavezo laidotuvės.

Penktadienį bus surengtos valstybinės laidotuvės. Į jas laukiama atvykstant daugybės aukštų svečių iš užsienio, pirmiausiai - iš Venesuelai draugiškų Lotynų Amerikos valstybių.

Po H. Chavezo mirties laikinai prezidento pareigas eina jo pavaduotojas Nicolas Maduro. Per 30 dienų šalyje turi būti surengti nauji rinkimai.