42 metų viengungis R.Gandhi neseniai buvo paskirtas į antrąjį pagal svarbą postą valdančiojoje Kongreso partijoje, kuriai vadovauja jo motina Sonia Gandhi.

Garsi jo pavardė ir jaunatviška išvaizda pavertė jį pagrindine partijos viltimi kitais metais įvykti turintiems rinkimams, tačiau jis pats nenoromis perėmė valdžios postus ir kritikavo dinastijų politiką, dėl kurios iškilo.

Antradienį R.Gandhi užsiminė, kad gali nevesti ir neturėti vaikų, nes tokiu atveju jis paskui pats galėtų imti stumti į priekį savo vaikus.

"Jeigu vesčiau ir susilaukčiau vaikų, būčiau status quo šalininkas ir man patiktų, jei mano vaikai užimtų mano vietą", - Delyje sakė jis partijos nariams.

Pastaruosius dvejus metus jis vaizdavo save žmonių atstovu, o svarbiausia savo misija laiko Kongreso demokratizavimą bei jaunimo lyderių skatinimą.

Kai kurie analitikai jo komentarus interpretavo kaip ženklą, kad jis norės sekti savo motinos pavyzdžiu ir paskirti kandidatą į premjerus, sau pasilikdamas įtaką užkulisiuose.

Sonia Gandhi 2004 metais po rinkimų premjeru paskyrė Manmohaną Singhą.

R.Gandhi yra įpėdinis dinastijos, kuri prasidėjo nuo pirmojo Indijos premjero Jawaharlalo Nehru. Jo tėvas Rajivas ir senelė Indira abu buvo premjerai ir abu buvo nužudyti.

R.Gandhi privatus gyvenimas laikomas paslaptyje, apie jį retai rašo vietos spauda, bet 2004 metais jis pats sakė, kad susitikinėja su ispane vardu Veronique - Venesueloje užaugusia architekte.