H.Chavezo įpėdiniu laikomas viceprezidentas Nicolas Maduro 15 val. 50 min. Grinvičo (17 val. 50 min. Lietuvos) laiku pradėjo pasitarimą su vyriausybės nariais, karo pareigūnais ir maždaug 20 gubernatorių, atstovaujančių valdančiajai partijai, nurodė VTV.

Posėdis vyksta siekiant "apibrėžti strategiją įvairių mūsų šalies plėtros projektų atžvilgiu, visų Venesuelos gyventojų gerovei", - sakė VTV žurnalistas.

Venesuelos vyriausybė pirmadienį vakare paskelbė, kad 58-erių H.Chavezui iškilo dar didesnių kvėpavimo problemų ir jis patyrė "naują ir ūmią" kvėpavimo takų infekciją ir yra gydomas Karakaso karinėje ligoninėje.

Informacijos ministras Ernesto Villegasas, perskaitęs pranešimą iš ligoninės, tiksliau neapibūdino infekcijos ir nepateikė prognozės, palikdamas abejonių, ar apskritai H.Chavezas begalės imtis savo pareigų.

"Komandantė Chavezas toliau kabinasi į Kristų ir gyvenimą, suprasdamas sunkumus, su kuriais susiduria, ir griežtai vykdydamas medikų paskirtą programą", - sakė ministras.

Jis pakartojo, kad H.Chavezui taikoma "intensyvi chemoterapija ir papildomi gydymo metodai", ir kad jo "būklė lieka labai gležna".