Rusijos žiniasklaida praneša, kad sulaikyti trys įtariamieji. Vienas iš jų - baleto solistas Pavelas Dmitričenko. Manoma, kad jis ir sumanė nusikaltimą. Įtariama, kad užpuolimą įvykdė Jurijus Zaruckis, o jį į nusikaltimo vietą atvežė Jurijus Lipatovas.

35 metų P. Dmitričenko - vienas pagrindinių baleto solistų Didžiajame teatre. Spėjama, kad nesutarimai tarp S. Filino ir P. Dmitričenko galėjo kilti dėl jaunos balerinos, kurios Didžiojo teatro meno vadovas neva tinkamai nevertino.

Didžiojo teatro atstovė Jekaterina Novikova naujienų agentūrai „RIA Novosti“ nurodė, jog tyrėjai jai patvirtino sulaikę „asmenį, kuris įvykdė tą išpuolį“.

Sausio 17-osios naktį užpuolikas 42 metų S.Filinui į veidą šliūkštelėjo rūgšties. Preliminariais policijos duomenimis, tai buvo sieros rūgštis.

S.Filinas su veido ir akių ragenos nudegimais buvo nuvežtas į ligoninę, kur jam buvo atliktos kelios akių operacijos. Po kelių savaičių jis kompleksinės reabilitacijos kursui išvyko į Vokietiją, kur jam taip pat buvo atlikta dar viena akių operacija.

Išpuolis prieš meno vadovą šokiravo pasaulio artistų bendruomenę ir išprovokavo krizę vienoje geriausių pasaulio baleto trupių, kurioje, kaip pranešama, vyksta nuožmi kova tarp šokėjų.

Keli Didžiojo teatro nariai jau buvo apklausti kaip liudininkai šioje byloje.

Su Rusijos policija susijusiame tinklalapyje „Life News“ buvo cituojamas šaltinis, kuris sakė, kad įtariamasis buvo sulaikytas per policijos operaciją Maskvos priemiestyje ir kad jis nėra Didžiojo teatro darbuotojas.

„Sulaikytasis yra numanomas užpuolimo vykdytojas. Jis nėra Didžiojo teatro narys“, – sakė tas pareigūnas, kurio pavardė nenurodoma.

S.Filinas sakė manantis, jog žino, kas stovi už išpuolio, pakenkusio visame pasaulyje garsaus teatro įvaizdžiui.

S.Filiną baleto meno direktoriaus poste laikinai pakeitė balerina veteranė Galina Stepanenko.