Čado armija, kuri buvo su "Al Qaeda" susijusių kovotojų medžioklės priešakyje Malio šiaurėje, pranešė, kad M.Belmokhtaras buvo nukautas šeštadienį, per operaciją Ifogaso kalnuose.

Kiti šaltiniai šios informacijos kol kas nepatvirtino, bet JAV Atstovų Rūmų narys respublikonas Edas Royce'as, kuris vadovauja Užsienio reikalų komitetui, sveikino pranešimus apie M.Belmokhtaro nužudymą.

"Tai būtų skaudus smūgis džihadistams, kurie veikia visame regione ir taikosi į Amerikos diplomatus bei energetikos (sektoriaus) darbuotojus", - sakoma jo pareiškime.

M.Belmokhtaras, kuris yra Alžyro pilietis ir kovų Afganistane veteranas, prieš kelias savaites atsiskyrė nuo Islamiškojo Magribo "al Qaeda" (AQIM) ir suformavo grupuotę "Pasirašiusieji krauju".

Pranešimai apie "Nesugaunamuoju" vadinto žmogaus mirtį pasirodė po to, kai Čado prezidentas Idrissas Deby Itno penktadienį paskelbė, kad jo pajėgos keliomis dienomis anksčiau nukovė Abou Zeidą, vieną pagrindinių AQIM vadų Malyje.

Viena Mauritanijos naujienų agentūra pranešė, kad jis žuvo per prancūzų antskrydį.

Jei pranešimai apie šių vadų žūtį bus patvirtinti, Malio šiaurėje kovojanti prancūzų vadovaujama koalicija bus eliminavusi du legendinius Sachelio regiono "al Qaeda" lyderius ir nukirtusi galvą džihadistų sukilimui Malyje.