Tarybos sprendime rašoma, jog draudžiama užmigdyti dramblių pateles, kol nebus atliktas nuodugnus tyrimas, parodysiantis, ar sprendimas užmigdyti gyvūnus buvo teisėtas, informuoja newsru.com.

Tai didelė pergalė gyvūnų šalininkams. Anksčiau prancūzų aktorė B. Bardot teigė, jog žema marinti dramblius vien iš baimės, kad jie gali užkrėsti žmones. Ji netgi pagrasino, kad kaip ir Gerardas Depardieu, paprašys Rusijos pilietybės ir išvyks.

Tiesa, vėliau aktorė sakė, kad neketina išvykti iš Prancūzijos, o ankstesnis pareiškimas tebuvo siekis paspausti Prancūzijos vyriausybę.

Dramblės Baby ir Nepal atkeliavo į zoologijos sodą prieš 10 metų iš cirko. Gyvūnų teisių gynėjai prašė leisti įtaisyti drambles į tokią vietą, kur visą gyvenimą žmones linksminę gyvūnai galėtų ramiai nugyventi likusias dienas.

2012 m. Liono valdžios atstovai norėjo užmigdyti drambles, vėliau sprendimą atidėjo. Dabar dramblės sulaukė dar vienos progos – šį klausimą nagrinės administracinis teismas. Tiesa, jei jis pripažins Liono valdžios sprendimą teisėtu, drambles užmigdys.