Esą, šiomis dienomis medikai atjungė dirbtinio kvėpavimo aparatūrą, nes vilčių pasveikti nebeliko, skelbia newsru.com.

Duodamas interviu Kolumbijos kanalui NTN24, G. Cochezas pareiškė, esą Venesuelos prezidento smegenys mirė dar pernai metų gruodžio 30 ar 31 dieną. Buvęs ambasadorius teigia, kad H. Chavezas neseniai buvo atvežtas iš Havanos, kur buvo atlikta piktybinio naviko pašalinimo operacija, į Karakasą – nenorėta gyvybines funkcijas palaikančią aparatūrą atjungti Kuboje.

„Prezidentas nuo jo gyvybę palaikančių aparatų veikiausiai buvo atjungtas prieš keturias dienas“, - sakė politikas praėjusį trečiadienį.

„Raginu Venesuelos vyriausybę įrodyti, kad aš kalbu netiesą ir parodyti prezidentą H. Chavezą“, - pareiškė G. Cochezas.

Anot buvusio ambasadoriaus, tautai reikia pasakyti tiesą apie tikrąją prezidento būklę. Politikas mano, kad Venesueloje artimiausiu metu galima paskelbti naujų prezidento rinkimų pradžią, tačiau šalies valdžia apgaudinėja Venesuelą ir visą pasaulį, pažymėjo jis.

G. Cochezas iš ambasadoriaus posto buvo atleistas 2013 metų sausio 17 dieną dėl prieštaringų pareiškimų apie situaciją Venesueloje. Jis sukritikavo Amerikos valstybių organizaciją dėl to, kad ji sutiko su Venesuelos valdžios sprendimu perkelti H. Chavezo pareigų ėjimo pradžios datą.