Kaip informuoja telegraph.co.uk, kinų žurnalistams jis sakė tikėjęsis, kad po 1 400 juanių (566 Lt) kainavusio plastinės operacijos šuo taps patrauklesnis veisėjams.

„Jei mano šuo geriau atrodys, kalių šeimininkai mokės daugiau už sukergimą su mano šunimi“, – aiškino jis.

Deja, šuo nugaišo ant operacinio stalo pernai lapkritį – jam sustojo širdis.

Dabar kinas reikalauja 880 tūkst. juanių kompensacijos. Jis tvirtina tokią sumą paklojęs už šunį.

Tibeto mastifų veislė garsėja žiaurumu. Jų veisimas Kinijoje jau seniai tapęs pelninga veikla. 2011 m. vienas turtuolis Kinijoje paklojo už šios veislės šunį neįtikėtino dydžio sumą – 3,8 mln., skaičiuojant litais. Tai didžiausia pasaulyje suma, kokia tik kada buvo sumokėta už šunį.

Milijardierius šunų veisėjas Li Jongfu teigė, jog Tibeto mastifai labai populiarūs, nes simbolizuoja šeimininkų gerovę, yra tam tikro statuso visuomenėje simbolis.

„Jei esi turtingas, gali be vargo nusipirkti didesnį namą ar „Lamborghini“. Auginti grynakraujį mastifą – kas kita, jis – gerovės, galios, gero skonio įrodymas, prestižiškiausia dovana klientams ir partneriams“, – aiškino turtuolis.

Gyvūnų teisių saugotojai pasipiktino kinu Ju, kuris Pekine turi šunų veisyklą.

„Taip negalima. Negalima tenkinti savo estetinius įgeidžius ir ignoruoti šuns teises bei poreikius“, - sakė Pekino gyvūnų globos organizacijos „Capital Animal Welfare Association“ vadovė Kin Siaona.