Nesurežisuotas momentas buvo užfiksuotas sekmadienį, vasario 3 dieną, kai Li Keqiangas per trijų dienų propagandinį turą, kuriuo siekia pademonstruoti vyriausybės ryžtą padėti skurstantiesiems, apsilankė šiaurinio Baotu miesto lūšnynų rajone, rašo „The Telegraph“.

Norėdamas savo akimis pamatyti lūšnynų gyvenimo vargus, vicepremjeras užėjo į ankštus 56 metų neturtingo ūkininko Gao Junpingo namus.

Tačiau, regis, Gao Junpingas nebuvo įspėtas apie aukštą svečią.

Manoma, kad sužinojęs, jog prie jo namų slenksčio stovi vienas svarbiausių Kinijos asmenų, lydimas valstybinės televizijos CCTV filmavimo komandos, Gao Junpingas paslėpė spintoje savo pusnuogį sūnų, kad jis netrukdytų bendrauti.

Milijonai Kinijos televizijos žiūrovų būtų pasielgę ne ką gudriau, nes vidury pokalbio su premjeru vaikas nusprendė išlįsti iš spintos.

Kol Li Keqiangas klausėsi susijaudinusio ir susigraudinusio šeimininko godų, vaikis pastūmęs atidarė spintos dureles ir nušoko ant lovos, prie kurios sėdėjo jo tėvas ir vicepremjeras.

Vaikui lendant po antklode, visoje Kinijoje šmėstelėjo nuoga jo sėdynė. Tai pelnė jam pravardę „guang pigu nanhai“ – „berniukas pliku užpakaliu“.

„CCTV parodė jo užpakalį!“, - populiariame Kinijos socialiniame tinklalapyje „Weibo“ juokėsi žurnalistas Liu Xiangnanas.

„Per Li Keqiango inspekcinę kelionę visų dėmesį prikaustė berniukas nuoga sėdyne“, – rašė kitas tinklaraštininkas.