Najat Vallaud-Belkacem, Prancūzijos moterų teisų ministrė, savo pareiškime nurodo, kad 1800 metų lapkričio 17 dieną įvestas draudimas yra nesuderinamas su moderniomis šalies vertybėmis ir įstatymais.

Pagal municipaliteto įsakymą paryžietės turėjo siekti policijos leidimo, jeigu norėjo "rengtis kaip vyrai" - tai yra, dėvėti kelnes.

1892 ir 1909 metais draudimas buvo modifikuotas, kad moterys galėtų dėvėti kelnes, jeigu jos "laiko dviračio vairą ar arklio vadeles", bet oficialiai liko galioti.

Atsakydama į "Journal Officiel de la République Française " klausimą, N.Vallaud-Belkacem sakė, kad nors formaliai ir nebuvo anuliuotas, tas įsakymas iš esmės buvo panaikintas.

"Šis įsakymas buvo skirtas pirmiausia siekiant apriboti moterų prieigą prie tam tikrų postų ar darbų, neleidžiant joms rengtis vyriškai, - sakė ji. - Šis įsakymas yra nesuderinamas su moterų ir vyrų lygybės principais ... Iš to nesuderinamumo kyla numanomas įsakymo panaikinimas".

Paryžietės teisės dėvėti kelnes pareikalavo per Prancūzijos revoliuciją, kai darbininkų klasės revoliucionieriai ėmė mūvėti kelnes, o ne buržua nešiotas trumpas kelnes.

Moterų apranga politines aistras Prancūzijoje kursto ir šiandien. 37 metų aprūpinimo būstu ministrė, žaliųjų atstovė Cecile Duflot, pernai gegužę buvo kritikuojama už džinsus, mūvėtus per pirmąjį socialistų prezidento Francois Hollande'o naujosios vyriausybės posėdį.

Vėliau ji sulaukė pajuokos ir švilpimo dėl gėlėtos vasarinės suknelės, su kuria pasirodė Nacionalinėje Asamblėjoje.

Kažkiek moterų taip pat pažeidė parlamentinį protokolą ir savaitgalį mūvėjo džinsus per išplėstus debatus dėl Prancūzijos planuojamo gėjų santuokų įteisinimo.