"Izraeliui reikia politinio ir ekonominio stabilumo, kad galėtų priimti būtinus sprendimus rimtais klausimais", - sakė prezidentas. B. Netanyahu pabrėžė sieksiąs "kiek įmanoma platesnės koalicijos". Jos aukščiausias tikslas bus neleisti Iranui pasigaminti atominio ginklo. Jis taip pat patikino, kad ir toliau sieks taikos su palestiniečiais. B. Netanjahu paragino Palestinos vadovą Mahmudą Abasą (Mahmoud Abbas) grįžti prie derybų stalo.

Po sausio 22-ąją vykusių rinkimų B. Netanyahu remia 82 Kneseto deputatai iš 120.

B. Netanyahu aljansas, kurį sudaro dešinioji partija "Likud" ir ultranacionalistinė "Mūsų namai - Izraelis", rinkimuose iškovojo daugiausiai vietų - 31. Antroji su 19 mandatų liko Jairo Lapido naujai įkurta Ateities partija. Didesnės frakcijos parlamente taip pat bus socialdemokratinė Darbo partija su 15 mandatų, nacionalistinė partija "Žydų namai" (12 mandatų) ir ultraortodoksų partija "Šas" (11).

J. Lapidas prieš ir po rinkimų teigė esąs atviras bendradarbiavimui su B. Netanjahu, jei labiau bus paisoma viduriniojo sluoksnio interesų ir jei tarptautinėje arenoje bei su palestiniečiais prioritetas bus dialogo politika.

Nuo tada žiniasklaida spėlioja, kad buvęs TV laidų vedėjas gali tapti užsienio reikalų arba finansų ministru.

B. Netanyahu dabar turi 28 dienas laiko suformuoti koaliciją. Šis terminas gali būti pratęstas dar dviem savaitėmis.