JAV ambasadorius Francisas Ricciardione'as žurnalistams sakė, kad per šį sprogimą 13 val. 15 min. žuvo prie vartų budėjęs sargybinis ir sužeistas vienas Turkijos pilietis.

Atrodo, kad bomba sprogo patikrinimo poste prie šoninio įėjimo į ambasadą, bet pačiai ambasadai žalos nepadarė. Vaizdo įrašuose matyti nuplėštos nuo vyrių durys ir ant žemės bei gatvėje besimėtančios nuolaužos. "The Associated Press" (AP) reporteris sakė matęs vieną lavoną gatvėje priešais minėtą įėjimą.

Į incidento vietą atskubėjo daugybė policininkų, kelios greitosios pagalbos mašinos. AP reporteris sakė matęs vieną sužeistą, matyt sunkiai, moterį, nešamą į greitosios pagalbos mašiną.

Policijos pareigūnas, kuris pagal vyriausybės taisykles nesutiko skelbti savo pavardės, sakė, kad policija išnagrinėjo saugumo kamerų nufilmuotą medžiagą ir nustatė du žmones, kurių kažkuris vienas galėjo būti mirtininkas.

Išpuolį prieš JAV ambasadą Ankaroje įvykdė kairieji ekstremistai

Savižudišką išpuolį prieš JAV ambasadą Turkijos sostinėje Ankaroje, turkų vyriausybės duomenimis, greičiausiai įvykdė kairieji ekstremistai.

Yra rimtų požymių, kad 30-metis mirtininkas priklausė uždraustai kairės pakraipos organizacijai DHKP-C, žurnalistams sakė vidaus reikalų ministras Muammeras Guleras.

Ši grupuotė Turkijoje pirmiausiai kaltinama išpuoliais prieš policiją ir teisingumo žinybas perversmo tikslais. Per sprogimą penktadienį žuvo mažiausiai du žmonės - savižudis ir ambasados apsaugininkas turkas. Taip pat sužeista viena moteris, atvykusi į ambasadą vizos.

Televizijos stotis "CNN-Turk" pranešė, kad sprogmuo detonavo, kai prie įėjimo buvo tikrinamas vienas lankytojas. JAV vyriausybė pasmerkė išpuolį.

Anot žiniasklaidos, JAV atstovai Ankaroje jau ne kartą su turkų žinybomis kalbėjosi apie galimas saugumo rizikas ambasadai, kuri, kaip ir kitos užsienio atstovybės, yra Turkijos sostinės centre.

Praeityje Turkijoje išpuolius rengė ir islamistai, kurdų ekstremistai bei nacionalistai.

2003-iaisiais "Al Qaeda" šalininkai įvykdė teroro aktus prieš britų generalinį konsulatą ir britų banko HSBC filialą, taip pat dvi sinagogas Stambule. Tada žuvo daugiau kaip 60 žmonių.