Iranas patvirtino šį susitarimą.

Argentina seniai kaltina Iraną organizavus tą kruviną ataką ir nuo 2006 metų siekė, kad jai būtų išduoti aštuoni iraniečiai, tarp jų dabartinis gynybos ministras Ahmadas Vahidi ir buvęs prezidentas Akbaras Hashemi Rafsanjani.

Iranas visada neigė bet kokius savo ryšius su sprogdinimu, per kurį žuvo 85 žmonės, ir atsisako suimti įtariamuosius.

C.Kirchner sakė, kad abi šalys susitarė įkurti "tiesos komisiją", kurią sudarys penki nepriklausomi teisėjai, iš kurių nei vienas negalės būti iš Irano arba Argentinos.

Prezidentė nurodė, kad šis susitarimas gali leisti Argentinos pareigūnams pagaliau apklausti asmenis, dėl kurių Interpolas yra išsiuntinėjęs "raudonuosius pranešimus", perspėjančius tarptautinę bendruomenę apie išduotus arešto orderius.

C.Kirchner sakė, kad šis susitarimas yra "istorinis" ir "garantuojantis teisę į deramą teisinį procesą, kuris yra esminis tarptautinės baudžiamosios teisės principas".

Susitarimą, kurį Argentinos užsienio reikalų ministras ir Irano pareigūnai pasirašė Adis Abeboje vykstančio Afrikos Sąjungios viršūnių susitikimo kuluaruose, dar turės ratifikuoti abiejų šalių įstatymų leidėjai.

1994 metų liepos 18-ają sprogmenų prikrautas mikroautobusas buvo detonuotas prie Argentinos žydų savitarpio pagalbos asociacijos (AMIA) būstinės, o sprogimo banga tą septynaukštį pastatą sulygino su žeme.

Tas išpuolis buvo įvykdytas praėjus dvejiems metams po atakos prieš Izraelio ambasadą Buenos Airėse, per kurią žuvo 29 žmonės, o dar 200 buvo sužeisti.

Buenos Airės dėl abiejų išpuolių seniai kaltino Teheraną, tačiau šiitiška respublika šiuos kaltinimus neigė.