Iš pradžių investuotojo „Capital Group“ atstovai agentūrai RIA „Novosti“ pranešė, kad gaisro plotas neviršija penkių kvadratinių metrų, jis užgesintas savomis jėgomis. Deja, ši informacija nepasitvirtino, netrukus paaiškėjo, kad be ugniagesių pagalbos statybininkai neišsivers.

Į įvykio vietą buvo išsiųstos dvi dešimtys ugniagesių gelbėtojų komandų. Buvo evakuoti žmonės – iš dangoraižio išvesta 220 asmenų. Tai agentūrai „Interfax“ patvirtino Nepaprastųjų situacijų ministerija.

Pirminiais duomenimis, ugnis įsiplieskė 24-ame dangoraižio aukšte, vėliau ji ėmė plisti į viršų. „Užsidegė plakatai ir apdaila“, - teigė Nepaprastųjų situacijų ministerijos atstovai. Dėl to ugniagesiams teko nuplėšti ant pastato fasado kabėjusį plakatą.

12 valandą Maskvos laiku gelbėtojams pavyko lokalizuoti gaisrą, kurio plotas siekė 60 kvadratinių metrų. Gaisrui buvo skirtas aukštesnis sudėtingumo laipsnis – antras penkiabalėse skalėje.

„Atvira ugnis užgesinta, - tvirtino šaltiniai Nepaprastųjų situacijų ministerijoje. - Šiuo metu situacija visiškai kontroliuojama, netrukus gaisras bus visiškai užgesintas. Ugniagesiai užlieja 24 aukštą, kur spėjamai yra gaisro židinys“. 12 val. 40 min. vietos laiku gaisras buvo visiškai užgesintas.

„Capital Group“ vėliau patvirtino, kad situacija pasirodė esanti rimtesnė, nei viltasi anksčiau, ir paaiškino nelaimės priežastis – oro šildytuvas. Ministerijoje pridūrė, kad pirmiausia užsidegė statybų šildytuvas.

Maskvos valdžia nurodo, kad gaisro priežastis – statybininkų aplaidumas. „Užsidegė šildytuvas, gaisras persimetė į 24 aukštą. Toliau užsidegė šildomoji patalpa“, - pareiškė mero pavaduotojas Piotras Biriukovas. Anot jo, gaisras kilo dėl sandėliavimo pažeidimų.

Maskvos meras Sergejus Sobjaninas pareikalavo miesto statybas prižiūrinčių institucijų sustiprinti sostinėje vykstančių statybų kontrolę. „Ypač tai taikytina aukštuminiams pastatams“, - tvirtino miesto vadovas.

Anksčiau šaltiniai „Capital Group“ pranešė, kad per gaisrą nukentėjo vienas žmogus, jis – darbininkas. Vis dėlto Nepaprastųjų situacijų ministerija šią informaciją paneigė: „Aukų ir nukentėjusių nėra“.