Nikolajus Ciskaridzė, vienas garsiausių Didžiojo teatro baleto šokėjų, kuris daug dirba ir televizijoje, buvo apklaustas trečiadienį, sakoma policijos pareiškime.

"Didžiojo teatro darbuotojai, Filino giminaičiai ir pažįstami taip pat buvo apklausti", - sakoma pareiškime, kurį citavo Rusijos naujienų agentūros.

N.Ciskaridzė yra pirmasis policijos konkrečiai nurodytas liudininkas šioje byloje.

Didžiojo teatro vadovybė ir pats S.Filinas praėjusios savaitės išpuolį, kai S.Filinui į veidą buvo šliūkštelėta rūgšties, aiškina vidaus nesutarimais teatre, tačiau viešai jokių konkrečių asmenų neapkaltino.

N.Ciskaridzė, ekstravagantiška figūra su krintančiais juodais plaukais, kuris nuolat teisėjauja įvairiuose televizijos talentų šou, pernai buvo užsipuolęs Didžiojo teatro vadovybę už tai, kad jam neskiriama pakankamai pagrindinių vaidmenų.

Dienraštis "Izvestija" rašė, kad N.Ciskaridzė tyrėjų dėmesį patraukė savo ne kartą pareikšta kritika teatro vadovybei.

Kaip įtariamasis N.Ciskaridzė nenurodomas, o trečiadienį jis pats kategoriškai neigė, kad yra kaip nors susijęs su tuo išpuoliu.

"Tai, kas nutiko (S.Filinui), yra šiurpu", - sakė N.Ciskaridzė naujienų agentūrai "RIA Novosti". Jis taip pat skundėsi teatro vykdomu "sistemingu persekiojimu".

S.Filinui šiuo metu vienoje Maskvos ligoninėje atliekama virtinė operacijų regėjimui išgelbėti ir rūgšties subjaurotam veidui atkurti. Kas jį užpuolė, nežinoma.