Prancūzijos gynybos ministras Jeanas Yvesas Le Drianas pirmadienį sakė, kad prie Diabalio miesto tęsiasi mūšis ir Prancūzijos bei Malio pajėgos bando iš ten išstumti sukilėlius. Ministras pridūrė, kad aršiausia kova vyksta Malio vakaruose. Ten Prancūzijos pajėgos sekmadienį bombardavo ir pirmadienį kovojama daugiausia vakaruose. Anksčiau J. Y. Le Drianas sakė, kad Prancūzijos ir Malio kariai kovoja su gerai ginkluotais sukilėliais.

Prancūzija intervenciją savo buvusioje kolonijoje pradėjo penktadienį. Prancūzijos pagalbos kovoje su sukilėliais prašė Malio prezidentas. J. Y. Le Drianas sakė, kad Prancūzijos karinė misija tęsis maždaug kelias savaites ir kad Malio sostinė Bamakas jau būtų sukilėlių rankose, jei Prancūzija būtų nesutikusi padėti. Ministras sakė, kad vėliau Prancūzijos kariai dar gali sugrįžti, bet jie neketina likti Malyje amžinai.

Su "Al Qaeda" siejamos grupuotės "Vienumo judėjimas" ir Džihadas Vakarų Afrikoje pareiškė, kad Prancūzija sumokės už savo intervenciją. Islamistų atstovas Abou Dardaras naujienų agentūrai AFP sakė, kad "Prancūzija užpuolė islamą. Smogsime Prancūzijos viduje". Kitas atstovas Ouldas Hamaha radijui "Europe 1 radio" sakė, kad Prancūzija visiems prancūzams atvėrė pragaro vartus. "Ji pati įkrito į spąstus, kurie yra daug pavojingesni nei Irakas, Afganistanas ar Somalis", - pabrėžė jis.

Nuo penktadienio Malyje žuvo mažiausiai 11 Malio karių ir Prancūzas sraigtasparnio pilotas. Pranešama, kad žuvo daugiau nei 100 kovotojų.