Oro temperatūrai nukritus žemiau nulio, nuo sekmadienio Artimuosius Rytus gairinę vėjai ir skalavęs lietus virto sniegu, kuris padengė Šventąją Žemę ir dėl kurio neveikė mokyklos, buvo uždaryta daug verslo įmonių.

Išaušus maždaug 800 metrų virš jūros lygio esančioje Jeruzalėje sniego sluoksnis siekė mažiausiai 10 centimetrų, o juo padengtos miestą supančios spygliuočiais apaugusios kalvos iš pažiūros priminė slidinėjimo kurortus.

Per patį snygį buvo sustabdytas autobusų eismas, tačiau audra pasitraukė ir išlindusi saulė po truputį grąžino gyvenimą į įprastas vėžes.

Vis tik miesto pareigūnai prašė vairuotojų palikti automobilius namuose ir į darbą važiuoti viešuoju transportu.

Visame mieste dienai buvo uždarytos mokyklos, todėl tūkstančiai vaikų ir jiems prijaučiančių suaugusių pabiro į gatves, kur mėtėsi sniego gniūžtėmis ir statė sniego senius.

"Pažiūrėkite į mūsų besmegenį!", - rytų Jeruzalės Beit Safafos rajone ragino Manaras Barhoumas, išdidžiai rodydamas į pusmetrio aukščio savo kūrinį su iš morkos padaryta nosimi ir agurko griežinėlių akimis.

"Tai salotinis besmegenis", - pajuokavo jo motina Miriam, iš vynuoginių pomidorų formuodama besmegenio šypseną.

Kadangi sniegas Artimuosiuose Rytuose yra retenybė, nemažai žmonių nepraleido progos pačiuožinėti nuo kalnelių, atsisėdę ant šiukšlių maišų ar padėklų, nors buvo matyti ir tokių, kurie gatvėmis traukė rogutes.