Pasinaudojusi „Letters Patent“ teise, leidžiančia monarchui duoti nurodymus be parlamento įsikišimo, karalienė nusprendė, kad nuo šiol „visiems Velso princo vyriausiojo sūnaus vaikams“ bus suteikti Karališkosios Didenybės titulai – princo ar princesės titulais prieš jų krikščioniškus vardus.

Iki šiol 1917 metų karaliaus Jurgio V dekretu toks titulas buvo skiriamas tik Velso princo vyriausiojo sūnaus vyriausiam sūnui, o tai reikštų, jog juo atveju, jeigu šiais metais Kembridžo hercogienei būtų gimusi dukra, prieš jos vardą būtų pridedama tik „ledi“.

Pernai metų paskutinę dieną išleistas karalienės Elžbietos II nurodymas paviešintas tik dabar. Pagal jį princo ir princesės titulas bus suteiktas ne tik hercogo ir hercogienės pirmagimiui, bet visiems vaikams.

Oficialus pranešimas leidinyje „London Gazette“ skamba taip: „Karalienė malonėjo pranešti, kad pagal „Letters Patent“, antspauduotą Didžiuoju karalystės antspaudu 2012 metų gruodžio 31 dieną, visi Velso princo vyriausiojo sūnaus vaikai turės ir naudosis Karališkosios Didenybės titulu, prieš jų krikščioniškus vardus ar kartu su kitais garbės titulais bus pridedamas titulas princas ar princesė“.

Vyriausybė jau pradėjo įpėdinystės įstatymų keitimo procedūrą, užtikrinančią, kad hercogo ir hercogienės pirmagimis taps monarchu nepriklausomai nuo jo lyties. Taip bus panaikinta senoji tvarka, pagal kurią pirmenybė buvo teikiama pirmam šeimoje gimusiam berniukui.

Vis dėlto, karalienės dekretas numato karališkus titulus tik Velso princo vyriausiojo sūnaus vaikams, o tai reiškia, kad jeigu hercogas su hercogiene turės dukrą, jos vaikams princų ar princesių titulai nebus suteikti.

Vakar, sausio 9 dieną, Kembridžo hercogienė privačioje aplinkoje su savo vyru atšventė 31-ąjį gimtadienį. Karališkųjų oro pajėgų paieškos ir gelbėjimo piloto pareigas einantis princas turėjo laisvadienį. Manoma, kad hercogas iš savo bazės Velse parvyko tam, kad pabūtų su savo žmona Londone.