Apie tai rašo "Frankfurter Allgemeine Zeitung" remdamasis neįvardintu mokslininku, dalyvavusiu posėdžiuose.

Anot laikraščio, šalį atverti užsienio investicijoms planuojama jau 2013 metais.

Pasak šaltinio, ypatingas dėmesys konsultacijų metu buvo skiriamas investicijas reguliuojantiems įstatymams. Jo duomenimis, Pchenjanas linkęs rinktis vietnamiečių modelį, pagal kurį atrenkamos konkrečios kompanijos užsienio investicijoms, o ne kinų taikomą ypatingų investicinių zonų variantą. Kartu ekspertas pabrėžė, kad toli gražu neaišku, ar pavyks įgyvendinti šalyje suplanuotas reformas, nes, jo nuomone, jos sulauks pasipriešinimo iš karinio elito.

Vasarą žiniasklaida skelbė apie Šiaurės Korėjos vadovybės raginimą vykdyti šalyje agrarinę ir ekonominę reformą. Vėliau informaciją apie planuojamas reformas patvirtino oficialūs šaltiniai.

Šiaurės Korėja, kenčianti nuo politinės ir ekonominės tarptautinės izoliacijos, išlieka viena skurdžiausių pasaulio šalių. Šalies BVP 2011 metais siekė 40 mlrd. dolerių, arba 1,8 tūkst. dolerių vienam gyventojui.

2013 m. išvakarėse Šiaurės Korėjos lyderis Kim Čen Unas (Kim Jong-un) pasveikino korėjiečius su Naujaisiais metais per televiziją. Savo naujametėje kalboje jis pabrėžė būtinybę gerinti Šiaurės Korėjos ekonominę būklę ir ragino imtis "radikalių pasikeitimų", kurie padėtų nuskurdusiai ir izoliuotai valstybei tapti "ekonomine milžine".