Kaip skelbia „The Telegraph“, penkiolikos ir šešiolikos metų merginos pasisiūlė iš vietos greitojo maisto restorano parnešti jaunesniosios merginos tėvų užsakytus pieno kokteilius.

Pareigūnai mano, jog į pieno koktelius buvo įmaišyta receptinių migdomųjų vaistų. Skelbiama, kad tėvai, prieš pradėdami skųstis, jog gėrimuose yra keistų gumuliukų, išgėrė praktiškai pusę koktelių, informuoja vietos dienraštis „Sacramento Bee“.

Tėvai tvirtina, jog, pabudę kitos dienos rytą, jautėsi prastai, tad nuvyko į vietos policijos nuovadą paprašyti narkotinių medžiagų nustatymo testų. Vėliau apie incidentą jie informavo policijos pareigūnus, kurie ir sulaikė paaugles.

Roklino policijos departamento atstovas spaudai Lonas Milka sakė, jog namuose, kurių šeimininkai ir buvo apsvaiginti migdomaisiais, interneto ryšys paprastai išjungiamas 22 val. vakaro.

„Merginos tenorėjo panaršyti internete, tam pasitelkė visas įmanomas priemones. Jos tenorėjo internetu naudotis ilgiau nei iki 22 val. vakaro, greičiausiai pamanė, jog paprasčiausias būdas tai pasiekti – apsvaiginti vienos iš jų tėvus“, - sakė policijos atstovas.

Merginoms pateikti kaltinimai nusikalstamu susitarimu ir suplanuotu vaistų įmaišymu į maistą.

„Jeigu būtų pilnametės, joms grėstų laisvės atėmimo bausmė“, - sakė L. Milka.