„The Telegraph“ skelbia, jog devynių iš 12 žmonių, nužudytų atidaryti ketinamame kino teatre liepą, artimieji kvietimus gavo šventiniu Kalėdų laikotarpiu, kuris ir taip šį kartą jiems buvo itin skausmingas. Pasipiktinę aukų šeimų nariai ragina visus boikotuoti kino teatro atidarymą ir „ypatingą atminimo vakarą“.

„Tikrai neįsivaizdavome, jog šventiniu laikotarpiu dar galima taip sustiprinti mūsų skausmą“, - skelbiama laiške, kurį aukų artimieji išsiuntė kino teatrų tinklui „Cinemark“.

„Bet jūs, „Cinemark“, sugebėjome tai padaryti, po Kalėdų praėjus dviem dienoms mums atsiuntę kvietimą dalyvauti kino teatro atidaryme Ororoje, kur buvo išžudyti mūsų mylimi žmonės. Ačiū už tai, kad ir taip sunkų metą mums pavertėte dar sunkesniu. Laikas labai svarbus, o jūs pasirinkote patį netinkamiausią“, - teigiama laiške.

Per žudynes kino teatre 58 žmonės buvo sužeisti. Tragedija įvyko per juostos „The Dark Knight Rises“ premjerą. 24 metų šaulys Jamesas Holmesas, prieš pradedamas žudynes, numetė kelias dūmines bombas.

Nusikaltimas paskatino diskusijas dėl ginklų kontrolės, kurios tapo dar intensyvesnės po to, kai gruodį vienoje Konektikuto pradinėje mokykloje jaunuolis nušovė 26 žmones, tarp kurių buvo 20 mažamečių.