Šią savaitę Jungtinės Karalystės valdžia patvirtino, jog J. M. Jarre’as, visame pasaulyje žinomas dėl įspūdingais šviesų reginiais paverčiamų koncertų, rugsėjį buvo susitikęs su britų pareigūnais ir svarstė galimybę perkelti savo verslą į britų valdžios proteguojamą „Tech City“ rajoną. Britanijos valdžios remiamas medijų ir technologijų miestelis investuotojams siūlo dosnias mokestines lengvatas.

Pasklidus gandams, jog muzikantas verslą ketina perkelti į kitą šalį bėgdamas nuo Prancūzijos prezidento Francois Hollande'o vykdomas turtuolių skurdinimo politikos, J. M. Jarre’as paviešino pareiškimą, kuriame pabrėžiama – jo verslo planai Londone neturi nieko bendro su Prancūzijos mokesčių politika.

J. M. Jarre’o atstovų susitikimas su britų valdžios pareigūnais buvo susijęs su muzikanto ir „Tech City“ bendradarbiavimo galimybėmis – tiek kuriant elektroninės muzikos akademiją, tiek per kūrėjo verslą „Jarre Technologies“, kuris užsiima modernios garso aparatūros gamyba, pavyzdžiui „Aerodream One“ įrenginio, kurio kaina siekia apie 300 tūkst. svarų (1,269 mln. Lt).

„Daug metų J. M. Jarre’as su Jungtine Karalyste sieja tiek profesiniai, tiek asmeniniai ryšiai. Nė vienas iš jų nebuvo kokiu nors būdu motyvuotas Prancūzijoje vykdomos politikos“, - teigiama pareiškime.

Skelbiama, kad Prancūzijos pilietybę turintis J. M. Jarre’as ir toliau gyvens Paryžiuje, kur vykdomas jo verslas.

F. Hollande’o pažadas, jog turtingieji prancūzai turės mokėti didesnius mokesčius ir taip padėti šaliai išlipti iš krizės duobės, sukėlė nemenką ažiotažą. Aktorius Gerardas Deperdieu Belgijoje įsigijo namą, paskatindamas Prancūzijos ministrą pirmininką Jeaną Marcą Ayrault pareikšti: „Tai apgailėtina, iš tikrųjų. Mokesčių mokėjimas – patriotiškumo išraiška. Todėl ir prašome turtinguosius dėl mūsų šalies labiau pasistengti“.

G.Deperdieu atvirame laiške, kurį gruodį išspausdino „Le Journal du Dimanche“, liejo pyktį dėl per didelių mokesčių ir tvirtino, jog atsisakys Prancūzijos pilietybės ir išvyks, nes „sėkmė, kūrybiškumas, talentas ir viskas, kas nukrypsta nuo normos, tampa pretekstu sankcijoms“.