Ministrai dalyvavo šv. Mišiose prezidento rūmuose Karakase, apie 300 gyventojų meldėsi šv. Francis bažnyčioje.

Sekmadienį buvo aštauktos oficialios Naujųjų Metų sutiktuvės, nes viceprezidentas Nicolasas Maduro pranešė, jog H. Chavezas po operacijos kenčia dėl komplikacijų.

58-erių metų prezidentas sausio 10 d. turėtų prisiekti tautai pradėdamas eiti naują kadenciją.

„Vyriausybė yra vieninga, mes visi meldžiamės dėl jo sveikatos, kad prezidentas galėtų sugrįžti į savo šalį", - sakė federalinė valdytoja Jacqueline Farias.

H. Chavezas, kuris Venesuelą valdo nuo 1999 m., pernai spalį buvo išrinktas ketvirtajai prezidento kadencijai, nors jam diagnozuotas vėžys. Gruodžio 11 d. H. Chavezas išvyko į Kubą ketvirtajai operacijai, tačiau jau suėjo trys savaitės, kai H. Chavezas nesirodė viešumoje.

Venesueloje taip pat kyla klausimų, kas bus sausio 10 d., kai H. Chavezas turės būti inauguruotas.

Nacionalinės Asamblėjos vadovas Diosdado Cabello neseniai pareiškė, kad priesaikos ceremonija gali būti atidėta. Tuo tarpu, opozicijos nuomone, toks veiksmas būtų nekonstitucinis.

Opozicijos manymu, Venesuelos Konstitucija teigia, kad jeigu prezidentas negali pradėti eiti pareigų, per 30 dienų turi būti rengiami nauji prezidento rinkimai.

Praėjusį šeštadienį viceprezidentas N. Maduro buvo nuvykęs į Kubą susitikti su H. Chavezu. Interviu televizijai jis sakė, kad prezidentas kenčia nuo naujų komplikacijų, o jo sveikatos būklė lieka „kebli".

Jis pridūrė, kad gydymas nėra be rizikos.