S. Abe, kuris jau yra vadovavęs šalies vyriausybei 2006-2007 metais, finansų ministru paskyrė taip pat buvusį premjerą Taro Aso.

Buvęs prekybos ir pramonės ministras Akira Amari vadovaus ekonomikos atkūrimo ministerijai, o Toshimitsu Motegi paskirtas prekybos ministru. Manoma, kad pastarasis bus atsakingas už šalies energetikos politiką.

Užsienio reikalų ministru paskirtas Fumio Kishida. Už aplinkosaugos klausimus bus atsakingas Nobuteru Ishirara. Sveikatos apsaugos, darbo ir gerovės ministerijai vadovaus Norihisa Tamura. Gynybos ministru išrinktas Itsunori Onodera.

Kartu su premjeru Japonijos vyriausybę sudarys 19 žmonių.

Analitikų nuomone, S. Abe, jau vadovavęs vyriausybei 2006-2007 metais, atsižvelgęs į ankstesnes klaidas, kai jam teko atsistatydinti po kelių skandalų ministrų kabinete, šį kartą pasistengė į ministerijų vadovų postus paskirti politikus, turinčius nemažos valstybinio darbo patirties. Oficialiai kabineto nariai pradės eiti savo pareigas po ceremonijos, per kurią Japonijos imperatorius Akihito patvirtins vyriausybės sudėtį. Ceremonija įvyks trečiadienį vakare.