Oficialaus pranešimo apie šio politiko, Vietnamo karo veterano paskyrimą į aukščiausią JAV diplomato postą, kurį palieka Hillary Clinton, laukiama vėliau penktadienį.

Tikimasi, kad J.Kerry, vadovaujantis Senato užsienio santykių komitetui, susilauks savo kolegų Senate palaikymo; ir pasaulyje jis yra gerai žinoma asmenybė.

Masačusetso senatorius jau atstatė savo karjerą po 2004 metų, kai nedidele persvara prezidento rinkimuose pralaimėjo George'ui W.Bushui.

Dėl J.Kerry paskyrimo į valstybės sekretoriaus postą beveik neabejojama, kai šio posto nutarė nebesiekti JAV ambasadorė Jungtinėse Tautose Susan Rice (Siuzan Rais), respublikonų apkaltinta mėginimu suklaidinti Amerikos visuomenę dėl rugsėjį buvusios atakos prieš JAV misiją Bengazyje Libijoje.

Masačusetso senatorius suvaidino svarbų vaidmenį B.Obamos politinėje karjeroje, pasiūlydamas jam pasakyti pagrindinę kalbą Demokratų partijos suvažiavime 2004 metais; kaip tik tada lig tol nežinomas Ilinojaus įstatymų leidėjas įsiveržė į politinę areną.

J.Kerry taip pat atliko respublikonų kandidato į prezidentus Mitto Romney vaidmenį per debatų repeticiją prieš B.Obamos perrinkimą šiemet lapkritį antrajai šalies prezidento kadencijai.

H.Clinton anksčiau yra pareiškusi, jog norėtų trauktis iš posto, kai B.Obama sausį pradės eiti antrosios savo kadencijos pareigas ir bus patvirtina jos pamaina valstybės sekretorės poste.