Senatoriai Dianne Feinstein, Carlas Levinas ir buvęs kandidatas į JAV prezidentus Johnas McCainas savo nepasitenkinimą filmu "Pusvalandis po vidurnakčio" (Zero Dark Thirty) išdėstė laiške bendrovės "Sony Pictures Corporation" vadovui. Pasak jų, režisierės Kathryn Bigelow drama "įamžino mitą, kad kankinimas yra veiksmingas".

Pati K. Bigelow sakė, kad jos filme vaizduojami "įvairūs kontraversiškai vertinami veiksmai ir žvalgybos metodai". Filmo "Pusvalandis po vidurnakčio" scenarijaus autorius Markas Boalas teigė, kad teroristų lyderis buvo surastas ne dėl vieno kokio nors metodo naudojimo.

Trys senatoriai, kurie priklauso Senato žvalgybos komitetui, tvirtina, kad "Sony Pictures Corporation" ir jos vadovas Michaelas Lyntonas privalo pakeisti filmą, nes jį žiūrėsiantys žmonės manys, kad jame vaizduojami tikri faktai. Senatorių teigimu, filmas gali formuoti klaidingą viešąją nuomonę.

Anksčiau šiais metais buvo metami kaltinimai, kad "Pusvalandis po vidurnakčio" yra propagandinė priemonė, turinti padėti prezidentui Barackui Obamai vėl laimėti rinkimus. Todėl filmo premjera buvo atidėta po lapkritį vykusių JAV prezidento rinkimų. "Pusvalandis po vidurnakčio" buvo nominuotas "Auksinių gaublių" apdovanojimui.