Apie iššūkį, kuris žiūrovui nervus gali įtempti labiau už bet kokį veiksmo trilerį, pasakojo patys jo dalyviai, sukūrę 8 minučių trukmės vaizdo filmą. Dar tebestatomą dangoraižį šturmavo iš viso penki drąsuoliai, tačiau užsibrėžtą tikslą – ant jo viršaus stovinčio krano strėlės galą - pasiekė tik trys. Likę du vaikinai nuo 70 pastato aukšto nusprendė šokti žemyn su parašiutu.

Paaiškėjo, kad viršuje ekstremalų laukė pavojai, kurių jie nenumatė, nors ruošė patį kruopščiausią planą. Kad užliptų į dangoraižį, jie kelias savaites stebėjo teritoriją: analizavo apsaugininkų ir darbininkų maršrutus bei budėjimo grafikus, taip pat vaizdo kamerų išdėstymą. Organizatoriai tvirtino, kad šis dangoraižis yra „viena brangiausių ir labiausiai saugomų statybviečių Rusijoje“. Prieigą prie bokšto nuolat stebi dešimtys apsaugos darbuotojų.

Be šiuolaikinių vaizdo kamerų, statybų teritorija saugoma judesio davikliais. Išnagrinėję visus variantus, vaikinai nusprendė į objektą prasmukti naktį, apsimetę statybininkais. Jie stengėsi apeiti įprastus apsaugos patruliavimo maršrutus ir vaizdo kamerų „mirtinas zonas“.

Kvapą gniaužiančiame vaizdo įraše parodoma tiek parengto plano schema, tiek realus veiksmas. Žiūrovą apima įspūdis, tarsi jis pats dalyvautų šiame sumanyme. Visus 75 dangoraižio aukštus vaikinai įveikia laiptais.

57 aukšte jie aptinka vietelę, kurioje užkanda ir net numinga: grupelei tenka laukti pusiaudienio, kai keičiasi kranininkų pamaina. Ši pertrauka trunka vos penkias minutes, per kurias ekstremalai turi suspėti užlipti geležinėmis krano konstrukcijomis.

Šioje vietoje ekstremalų laukė netikėtumai: tokiame aukštyje oro temperatūra buvo 10-čia laipsnių žemesnė. „Kranas buvo apledėjęs ir apsnigtas“, - pasakojo vaizdo įrašo autoriai. Tai, žinoma, jų iššūkiui pridėjo mirtinos rizikos. Du iš penkių vaikinų nusprendė šokti žemyn su parašiutu.

Galutinis likusios trijulės tikslas buvo krano, stovėjusio ant dangoraižio stogo, strėlės krepšys, kybojęs 370 m aukštyje. Filmuojant kelionę krepšio link, net neskamba muzika – tai sustiprina pavojaus įspūdį. Regos lauke matyti tik pati apledėjusi krano strėlė ir ja lipančių asmenų figūros. Toliau – tik neperregima debesų migla.

Ypač įstringa momentas, kai drąsuolių vedlys, stovėdamas ant paties krašto strėlės gale, abiem rankomis rausiasi kuprinėje. Taip pat sekantis momentas, kai antrasis iš trijų vaikinų, prie kurio pritvirtinta kamera, tarsi pradeda slysti atgal, ieško atramos ir stovinčiam žemiau šaukia: „Patrauk koją! Patrauk koją!“.