Antradienį į paskutinę kelionę bus palydėtos pirmos dvi mokyklos šešiametės.

Pirmadienį viso Niutauno mokyklose buvo atšauktos pamokos. Mokykla, kurioje per kruviną išpuolį žuvo 20 pradinukų ir 6 suaugę, yra nusikaltimo vieta ir liks uždaryta neribotą laiką, nurodė pareigūnai.

"(Žaizdos) dar gyja, - sakė miesto policijos pareigūnas leitenantas George'as Sinko. - Planuojama rytoj pabandyti grįžti prie normalaus mokyklų darbo grafiko, išskyrus Sandi Huko mokyklą".

Netoliese esančio Ridžfildo miesto mokyklose pirmadienį buvo paskelbtas pavojus. Gavus pranešimų apie įtartiną asmenį, jos buvo užblokuotos, saugomos policijos.

Vaizdingo ir ramaus Niutauno bendruomenei kol kas nelengva užmiršti praėjusio penktadienio žudynes, kurias įvykdė su pasiturinčia motina miestelyje gyvenęs 20-metis.

Sekmadienį tragedijos sukrėstame Niutauno miese lankėsi JAV prezidentas Barackas Obama. Jis pažadėjo panaudoti visas savo galias, kad šalyje liautųsi masinės žudynės, tokios kaip 20 pradinukų gyvybių nusinešusi ginkluoto užpuoliko ataka vienoje Konektikuto mokykloje.

Prezidentas pareiškė, kad "tos tragedijos turi liautis".

20 metų Adamas Lanza penktadienį atėjo į mokyklą ir čia iššaudė 26 žmones, iš jų - 20 vaikų. Tarp nušautųjų - ir žudiko motina. Paskui A. Lanza nusižudė.

Žudynės Niutaune pagal aukų skaičių buvo antros didžiausios, kada nors įvykdytos JAV švietimo įstaigose - po 2007 metais įvykdytų šaudynių Virdžinijos technikos universitete, kai studentas iš Pietų Korėjos Seung-Hui Cho nušovė 32 žmonės, dar 17 sužeidė ir galiausiai nusižudė.

Vienas iš liūdniausiai pagarsėjusių pastarojo meto incidentų buvo liepą įvykdytas išpuolis Kolorado miestelyje Ororoje, kai 24 metų Jamesas Holmesas nušovė 12 žmonių, o dar 58 sužeidė kino teatre per naujausio filmo apie Betmeną naktinį seansą.