Šiaurės Korėjos valstybinės žiniasklaidos paviešintoje medžiagoje matyti, kaip Kim Jong Uno žmona Ri Sol Ju (Li Sul Džu) atiduoda pagarbą vyro tėvo ir pirmtako Kim Jong Ilo (Kim Čen Iro) mirties metinėse. Atrodo, kad ji laukiasi paskutinius mėnesius.

Pranešimas apie vienintelės pasaulyje komunistinės dinastijos įpėdinio gimimą pakeltų tautos dvasią praėjus metams nuo Kim Jong Ilo mirties, kuris čia vis dar labai garbinamas.

Ri Sol Ju užfiksuota dėvinti tradicinius gedulo drabužius. Moteris atrodo esanti nėščia. Valstybinė žiniasklaida apie pirmosios šalies damos nėštumą oficialaus pranešimo kol kas nepateikė.

Ri Sol Ju ir Kim Jong Unas
Kalbos apie galimą moters nėštumą pasigirdo dar spalį, kai ji viešumoje nepasirodė 50 dienų. Tada kalbėta, kad galbūt senajam Šiaurės Korėjos režimui užkliuvo pernelyg madingas moters aprangos stilius arba jai nepavyko pademonstruoti deramos pagarbos konservatyviems partijos ir vyriausybės nariams. Alternatyvi teorija skambėjo taip – Ri Sol Ju galėtų lauktis.

Anksčiau buvusi grupės „Ponchonbo Electronic Ensemble“ pagrindine vokaliste, Ri Sol Ju kaip Šiaurės Korėjos lyderio žmona buvo pristatyta liepos mėnesį, nors ir anksčiau ji buvo pastebėta lydinti „Jaunąjį generolą“ į valstybinius ūkius, karinius objektus bei per oficialias ceremonijas.

Kiek vėliau tą patį mėnesį laikraštis „Chosun Ilbo“ citavo šaltinį Pietų Korėjos vyriausybėje, kuris teigė, kad Ri Sol Ju veidas atrodo pabrinkęs, o pilvas „pastebimai atsikišęs“. „Ji vilki ilgą suknelę, tačiau nebegali paslėpti atsikišusio pilvo“, - teigė neįvardijamas šaltinis ir pridūrė, kad Šiaurės Korėjos lyderio žmona yra maždaug tris mėnesius nėščia.

Jeigu gandai apie moters nėštumą pasitvirtintų ir gimtų berniukas, jis greičiausiai būtų auklėjamas taip, kad galėtų perimti dinastinį režimą, kurį Antrojo pasaulinio karo pabaigoje įvedė Kim Jong Uno senelis Kim Il Sungas (Kim Ir Senas).