JAV gyvenantis iš Venesuelos kilęs gydytojas Jose Rafaelis Marquina, kuris yra žinomas dėl tikslių H. Chavezo sveikatos būklės prognozių, radijui RCN sakė, kad H. Chavezui liko "gyventi 2-3 mėnesiai".

"Liga pasiekė agresyviąją stadiją. Vėžio ląstelės išplito į juosmens dalį. Jos spaudžia stuburo nervus aplink juosmenį. Tai gali sukelti paralyžių", - sakė J. R. Marquina, kuris teigia turintis priėjimą prie informacijos apie prezidento sveikatą iš pirmųjų šaltinių.

H. Chavezas šeštadienio vakarą per nacionalinę televiziją pranešė, jog pirmadienį išvyks į Kubą dėl dar vienos operacijos. Be kita ko, jis nurodė, kas turėtų užimti jo vietą įvykus nelaimei - tai viceprezidentas Nicolas Maduro.

58-erių H. Chavezui, kuris Venesuelą valdo 13 metų, per metus buvo atliktos trys operacijos ir keturi chemoterapijos gydymo kursai Kuboje ir Venesueloje.

Žinia apie vėžio atsinaujinimą yra didelis smūgis socialistų partijos lyderio rėmėjams, kurie spalio mėnesį jį išrinko naujai šešerių metų kadencijai. Nuo 2011 metų vidurio H. Chavezas du kartus teigė, kad išsigydė vėžį, bet po to vėl teko jį operuoti.