Erdvėlaivis „X-37B“ sveria 5 tonas, jo ilgis – 8,9 metro. Jis pajėgus pargabenti į Žemę duomenų ir išbūti orbitoje kur kas ilgiau nei 270 dienų.

Naujausias „X-37B“ 469-ias dienas skriejo orbita (tai buvo patvarumo testas) ir nusileido į Žemę birželį.

Bendra „Boeing“ ir „Lockheed Martin“ įmonė „United Launch Alliance“ patikrino „X-37B“ Karinių oro pajėgų bazėje Kanaveralo kyšulyje (Floridos valstija) ir pranešė, kad jis tinkamas, nepaisant prieš porą mėnesių pastebėtų techninių nesklandumų.

Bendrovės pranešime rašoma, kad, kaip ir planuota, spalio 4 d. į orbitą paleido visuotinės padėties nustatymo sistemos (angl. Global Positioning System) palydovą, tačiau pastebėjus, jog nutekėjo degalų, pradėtas tyrimas.

Karinių oro pajėgų žiniaraštyje erdvėlaivio paleidimas pavadintas „eksperimentine bandomąja programa, kurios tikslas – pristatyti technologijos patikimą, pakartotinio naudojimo, bepilotę kosminių bandymų platformą JAV karinėms oro pajėgoms“.

Dėl „X-37B“ gaubiančio slaptumo žiniasklaidoje kilo spėlionių apie tikrąjį misijos tikslą. Girdisi nuomonių, kad erdvėlaivis gali būti skirtas gadinti konkuruojančių valstybių palydovus.

2007 m. Kinija pirmoji po JAV ir buvusios Tarybų Sąjungos numušė vieną savo palydovą. Vašingtonas įvertino tai kaip norą turėti didesnės įtakos kosmose.

Tarptautinė kosmoso agentūra NASA pradėjo projektą „X-37B“ 1999 m. Vėliau prie projekto prisidėjo „Defense Advanced Research Projects Agency“, kurianti naujas technologijas JAV kariuomenei.