Radijo stoties savininkas teigia, kad nusivylė britų spauda dėl to, kad visa kaltė verčiama laidos vedėjams. Anot jo, spaudos reakcija buvo negailestinga.

Londono policija susitarė su Australijos ambasados įgaliotiniu, kad Naujojo Pietų Velso policija padėtų tiriant 46 metų slaugės mirties aplinkybes. Įgaliotinis Nickas Kaldas patikino, kad Naujojo Pietų Velso pareigūnai darys viską, kad padėtų britų tyrimui.

„Nebuvo jokių žinių, kad buvo įvykdytas nusikaltimas ir kol kas jie mūsų nieko neprašė“, - sakė N. Kaldas. – „Jie tiesiog tarėsi su mumis parodydami, kad tuo domisi ir su mumis susisieks, jei norės, kad kas nors iš tiesų būtų daroma.“

Radijo stotis laidos vedėjams leido neribotam laikui neatvykti į darbą. Taip pat tvirtinama, kad jiems teikiamos intensyvios psichologinės konsultacijos. Generalinis kompanijos „Sothern Cross Austereo“ direktorius Rhysas Holleranas sakė, kad po incidento buvo nerimaujama dėl laidos vedėjų, ypač dėl 30-metės Mel Greig psichinės būklės, kuriai sunku susidoroti su šia situacija.

„Visi, kurie pažįsta Mel, jaudinasi dėl jos psichinės būklės“, - sakė jis. – „Bijoma, kad ji gali save sužaloti, o to nenori niekas.“

„Southern Cross Austereo“ atstovė Sandy Kaye sakė: „Reakcija yra tiesiog negailestinga. Australija išlieka daug ramesnė, bet atrodo, kad Didžiojoje Britanijoje ieškoma atpirkimo ožių. Tvyro įtampa, o labiausiai stebina tai, kad britų spaudai paprasčiausia mus laikyti taikiniais, nors jie nė karto neapžiūrėjo ligoninės.“

„Southern Cross Austereo“ šią savaitę surengė neplanuotą tarybos susitikimą, kad apsvarstytų, kokių veiksmų jie turėtų imtis. Anot vadovo Maxo Moore’o – Wiltono, kompanija svarstė, kaip reikėtų atsakyti į ligoninės vadovo lordo Simono Glenarthuro laišką, kuriame jis pasmerkė telefoninę išdaigą ir tvirtino, kad nepalaiko tokių „nepaprastai kvailų“ pokštų.

J. Saldanhos mirtį jis pavadino „daugiau nei tragiška“. S. Glenarthuras sakė, kad iš anksto suplanuoti ir gerai neapsvarstyti veiksmai pažeminimo J. Saldanha ir kitą slaugę.

Australijos komunikacijos ir žiniasklaidos valdžia, kuri yra atsakinga už radijo transliacijas, patvirtino, kad sulaukė skundų iš viso pasaulio. Buvo svarstoma, ar pradėti tyrimą dėl galimai vedėjų pažeisti komercinės radijo stoties veiklos kodekso.

R. Holleranas primygtinai teigė, kad telefoninis pokštas nepažeidė jokio įstatymo. „Pagrindinis mūsų rūpestis – tai, kas nutiko, yra nepaprastai tragiška“. Jis gynė laidos vedėjus ir sakė, kad jie nebus atleisti. „Pasirūpinsime, kad jų gerovė būtų mūsų prioritetas. Kompanijoje pasistengėme, kad jų poreikiais būtų pasirūpinta, o psichologinė pagalba yra to dalis.“

R. Holleranas pridūrė: „Telefoniniai pokštai tęsiasi dešimtmečiais. Juos rengia ne tik mūsų radijo stotis, vienas tinklas ar viena valstybė; jie krečiami visame pasaulyje. Niekas negalėjo numatyti, kad mums tai baigsis neįtikėtinai tragiška ir liūdna diena.“

Jis sakė, kad M. Greig ir M. Christianas buvo visiškai sužlugdyti, pridurdamas: „Šie žmonės nėra mašinos, jie yra gyvos būtybės“.

J. Sadanha penktadienio ryte buvo rasta negyva netoli ligoninės esančiose personalo būstuose. Ji atsiliepė į vedėjų skambutį ir patikėjusi, kad jie yra karališkosios šeimos nariai, juos sujungė su kita su kita slauge, kuri detaliai nupasakojo Kembridžo kunigaikštienės padėtį.

Seselės J. Saldanhos gyvenimo draugas, 49 metų Benedictas Barboza ir 14-metis sūnus bei 16-metė dukra buvo “labai labai šokiruoti ir liūdni dėl įvykusios tragedijos”.

Pareiškime jie sakė: “Kaip šeima esame labai priblokšti dėl savo numylėtos Jacinthos netekties. Norėtume paprašyti, kad žiniasklaida gerbtų mūsų privatumą šiuo sunkiu metu”.